Rugzak Eerste Hulp Bij Dementie

Waarom een EHBD-rugzak?

Dementie roept bij veel mensen vragen op. Men heeft vaak geen goed beeld van wat het precies is. Deze rugzak biedt de kans om de ziekte dementie op een rustige manier thuis te verkennen. Daartoe heeft het Sociaal Huis Bocholt i.s.m. de bibliotheek van Bocholt een EHBD-rugzak samengesteld. EHBD staat voor Eerste Hulp  Bij Dementie.

Wat is een EHBD-rugzak ?

De rugzak biedt een eerste kennismaking met de grote hoeveelheid informatie die over dit thema bestaat. De  rugzak bundelt een selectie van een tiental materialen. Dit vergemakkelijkt de zoektocht van de gebruiker naar informatie aanzienlijk.

Wat zit er in de EHBD-rugzak?

Aangezien dementie niet enkel een persoon treft maar ook de omgeving biedt de rugzak  een ruim pakket aan informatie. In de rugzak zit onder meer:

• informatieve boeken over dementie
  • een kinderboek over dit thema
  • een cd van het Geheugenkoor WZC
  • een dvd
  • brochures en verwijzing naar websites (om zelf te houden)
  • een overzicht van andere boeken over dit thema in de collectie van de bibliotheek van Bocholt.

Voor wie is de EHBD-rugzak?

De  EHBD-rugzak is bestemd voor iedereen die te maken heeft met dementie: mensen met dementie, hun kinderen en kleinkinderen, mantelzorgers en overige belangstellenden.

Aan de slag ermee, maar hoe ?

De EHBD-rugzak kan je alleen ontlenen in bibliotheek ‘de Priool’. Er zijn momenteel twee exemplaren beschikbaar.

Je moet lid zijn van de bibliotheek (€ 5,00 per jaar) om een rugzak te ontlenen. Je hoeft geen waarborg te betalen.

Je mag de rugzak voor vier weken uitlenen en en maximaal één keer verlengen.

Wend je tot de infobalie in de bib om de rugzak uit te lenen. Na gebruik lever je hem ook hier in.

De rugzak past niet in onze boekengleuf en kan dus enkel tijdens de openingsuren binnengebracht worden.

De rugzak kan op de rug gedragen worden of op wieltjes verder getrokken worden.

In de rugzak zit een document dat je wegwijs maakt in het gebruik ervan.