Iedereen

Dik of dun, bruin of blond, oud of jong...

de bib is er VOOR IEDEREEN!

Internetten in de bib, enzo...

Laat je internet of je printer het wel eens afweten? De bib helpt je uit de nood...

Wifi

media

Iedereen kan gratis gebruik maken van de WIFI in de bibliotheek, ook niet-leden.

Vraag aan de balie de toegangscode.
Kies op je toestel voor de verbinding Bocholt_Guest.
Open je browser en geef de code in.

Met betrekking tot het surfgedrag in de bibliotheek, werden specifieke regels bepaald. Die kan je hier terugvinden.

Publiekslaptops

Laptop

Iedereen mag gebruik maken van de publiekslaptops, ook niet-leden. Meld je wel aan bij de bibliotheekmedewerker aan de onthaalbalie van de bibliotheek.

Kinderen jonger dan 12 jaar, dienen vergezeld te zijn door een volwassene.

Met betrekking tot het laptopgebruik alsook het surfgedrag in de bibliotheek, werden specifieke regels bepaald. Die kan je hier terugvinden.

Kopiëren en scannen

Copier

Informatie van het internet kan via een kleurenprinter worden afgedrukt. Elke pagina waartoe een drukopdracht gegeven werd, dient betaald te worden. De geldende tarieven kan je hier terugvinden. Deze afdrukken gebeuren op papier dat daarvoor door de bibliotheek ter beschikking gesteld wordt.

Documenten scannen kan ook. Een bibliotheekmedewerker helpt je graag verder.

Vertoeven in de bib... en wat als dat helaas niet gaat...

Vind je het heerlijk om eens even tot rust te komen met de krant, een tijdschrift of een leuk boek? Dan kan ook IN onze bibliotheek.

Geraak je er helaas niet? Probeer dan "Bib-aan-Huis".

De leeszaal

kranten

Lezen ter plaatse

Van zodra er bibliotheekpersoneel aanwezig is (+/- 8u00 van maandag tot en met vrijdag), openen we de bibliotheekdeuren voor krant- en tijdschriftlezers.

We bieden 5 Nederlandstalige kranten aan, nl. de Standaard, het Laatste Nieuws, Het Belang van Limburg, de Tijd en de Morgen. Deze zijn niet uitleenbaar.

Daarnaast staan er nog meer dan 60 verschillende tijdschriften ter beschikking: bv. Flair, National Geographic, Knippie, Sportmagazine, ... Een volledig overzicht vind je hier. De laatste editie van elk tijdschrift kan nooit worden uitgeleend.

Zadenbib

Een zadenbib in de bib

Bib ‘de Priool’ heeft een “zadenbib”. In de zadenbib kan je zelf geoogste zaden binnenbrengen en/of meenemen. Je vindt er zaden van eetbare planten, medicinale planten, sierplanten, bloemen, vergeten groenten, kruiden… Iedereen die zelf zaden oogst en hiervan een overschot heeft, kan deze naar de ZadenBib brengen. 

Meer weten? Klik hier.

Bib aan huis

Bah

Kan je je moeilijk verplaatsen?

Bibleden die zich moeilijk kunnen verplaatsen, kunnen beroep doen op onze dienst-aan-huis. Wij leveren, na een oriënterend gesprek, je favoriete boeken of dvd's aan huis, na een telefonische afspraak.

Meer weten? Klik hier.

Aankoopsuggestie voor de bib...

Aankoopsuggesties

Aankoopsuggesties

Zoek je iets en is het niet te vinden in onze bibliotheek? Denk je dat er ook andere leners - buiten jijzelf - nood aan kunnen hebben? Stuur ons je aankoopsuggestie via deze link en wij bekijken of het werk past in de collectie.