Livre
Néerlandais

Zoek naar mij

Lisa Gardner (auteur), Els Franci-Ekeler (traducteur)
Titre
Zoek naar mij
Auteur
Lisa Gardner
Traducteur
Els Franci-Ekeler
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Look for me
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2019
447 p.
ISBN
9789403147307 (paperback)

Commentaires

Zoek naar mij

Eerste zin. Wat Sarah zich een jaar later voornamelijk herinnerde, was dat ze wakker werd van gegiechel.

Het gezin van de zestienjarige Roxy is verre van volmaakt, maar nu haar moeder een nieuwe relatie heeft, lijkt het beter te gaan. Tot op een dag iemand haar moeder, stiefvader, jongere broer en zusje koelbloedig neerschiet. Roxy, een voorbeelddochter met te veel verantwoordelijkheidsbesef, is op dat moment niet aanwezig. Is ze gevlucht of ontvoerd? Feit is dat ze samen met de twee honden is verdwenen. Rechercheur D.D. Warren ontdekt dat er in Roxy’s jonge leven al veel is fout gegaan. Door haar moeders alcoholverslaving werden Roxy en haar zusje een tijdlang in een pleeggezin ondergebracht waar het recht van de sterkste gold. Lisa Gardner windt er in dit boek geen doekjes rond: met de pleegzorg is het in Amerika uitermate droevig gesteld. Er zijn te veel kinderen en te weinig pleegouders, die dan vaak nog voor de centen zo veel mogelijk kinderen in één huis onderbrengen. In het machtsmisbruik tussen de toch al beschadigde kinderen ligt de kiem voor het gezinsdra…Lire la suite

Een gezin wordt thuis doodgeschoten aangetroffen. De oudste dochter is niet aanwezig en algauw ontstaat het vermoeden dat ze of als dader of als slachtoffer gevlucht is. Agente D.D. Warren leidt de zoektocht, geholpen door Flora Dane, ex-slachtoffer van een ontvoering, die een groep lotgenoten gevormd heeft. Het wordt al snel duidelijk dat het gezin een geschiedenis van problemen heeft. De kinderen hebben een tijd in pleeggezinnen moeten doorbrengen. Wanneer de dochter gevonden wordt, verandert de situatie drastisch. De oplossing van de moorden is onverwacht en de dramatische afloop komt als een bevredigende climax. De situatie is vanuit verschillende standpunten weergegeven, waardoor de lezer alles op de voet kan volgen. De personen in het verhaal komen over als echte mensen van vlees en bloed. Het verhaal wint daardoor aan geloofwaardigheid. De schrijfstijl is vlot, met veel dialogen en acties. Lezers die van een spannende thriller houden, zullen dit boek moeilijk weg kunnen leggen.

À propos de Lisa Gardner

Lisa Gardner, née en 1972, est une auteure américaine de romans policiers. Elle publie également sous le pseudonyme d’Alicia Scott.

Biographie

Lisa Gardner grandit à Hillsboro en Oregon. En 1993, elle obtient un diplôme en relations internationales à l'université de Pennsylvanie. Elle travaille comme consultante dans un cabinet d'audit en 1998 quand elle décide de se lancer dans l'écriture de romans policiers.

Elle est l’auteure de trois séries : D. D. Warren, une commandant de la criminelle du Boston Police Department ; FBI Profiler où, parmi les personnages récurrents, on retrouve les profileurs Pierce Quincy et sa fille Kimberly Quincy, aidés par Rainie Conner, ancienne policière devenue enquêtrice privée ; et Tessa Leoni, ancienne subordonnée de D. D. Warren désormais détective privée.

Quatre de ses ro…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions