Livre
Néerlandais

Niet verder vertellen

Lisa Gardner (auteur), Els Franci-Ekeler (traducteur)
Titre
Niet verder vertellen
Auteur
Lisa Gardner
Traducteur
Els Franci-Ekeler
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Never tell
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2020
446 p.
ISBN
9789403187600 (paperback) 9789403178615 (paperback, ISBN sticker)

Commentaires

Niet verder vertellen

Eerste zin. Tegen de tijd dat ik de garage in rijd, trillen mijn vingers op het stuur.

Wiskundelerares Evie heeft zestien jaar geleden haar vader doodgeschoten. Althans, dat is de officiële versie: haar moeder heeft haar destijds gedwongen om de schuld op zich te nemen. En nu zit Evies man dood achter zijn computer, en zij heeft het geweer nog in handen wanneer de politie arriveert. Flora Dane, die ooit 472 dagen door een truckchauffeur werd gevangengehouden en werd misbruikt, herkent Evies man: die had ooit contact met haar ontvoerder. Brigadier D.D. Warren duikt samen met Flora in het dark web, waar de meest ondenkbare perverts zich ophouden. Was Evies man een van hen of was hij er net eentje op het spoor?

Lisa Gardner, een van de beste Amerikaanse thrillerschrijvers, schrijft over het ergste wat volwassenen jongeren kunnen aandoen: verkrachting, ontvoering, extreme manipulatie en geestelijk misbruik. Ze is al jaren een groot pleitbezorger van betere pleegzorg en geestelijke gezondheidszorg voor jongeren. Misschien is de ontknoping van Niet verder verte…Lire la suite

In dit tiende deel* uit de thrillerserie rond inspecteur D.D. Warren uit Boston wordt de zwangere Evie aangetroffen met een pistool naast het lijk van haar man Conrad. Evie claimt onschuldig te zijn, maar D.D. gelooft haar niet. Evie schoot als tiener haar vader neer, wat destijds als een tragisch ongeluk is afgedaan. Maar was het dat wel? De zaak wordt nog vreemder als D.D. Warrens informante Flora Dane (uit ‘Vind haar’ en ‘Zoek naar mij’) Conrad herkent als vriend van haar vroegere kidnapper. Flora gaat samen met een true crime-blogger op het Dark Web op internet op zoek naar de connectie tussen haar toenmalige ontvoerder en Conrad. Ze stuiten op vrouwenhandel en andere criminele activiteiten. D.D. Warren, Evie en Flora zijn beurtelings een hoofdstuk aan het woord in deze vlot en professioneel geschreven, spannende thriller. Plot, karakter- en sfeertekening zijn adequaat en een reeks verrassende verhaalwendingen houdt de vaart erin. Voor de fans van Lisa Gardner is het leuk dat ook …Lire la suite

À propos de Lisa Gardner

Lisa Gardner, née en 1972, est une auteure américaine de romans policiers. Elle publie également sous le pseudonyme d’Alicia Scott.

Biographie

Lisa Gardner grandit à Hillsboro en Oregon. En 1993, elle obtient un diplôme en relations internationales à l'université de Pennsylvanie. Elle travaille comme consultante dans un cabinet d'audit en 1998 quand elle décide de se lancer dans l'écriture de romans policiers.

Elle est l’auteure de trois séries : D. D. Warren, une commandant de la criminelle du Boston Police Department ; FBI Profiler où, parmi les personnages récurrents, on retrouve les profileurs Pierce Quincy et sa fille Kimberly Quincy, aidés par Rainie Conner, ancienne policière devenue enquêtrice privée ; et Tessa Leoni, ancienne subordonnée de D. D. Warren désormais détective privée.

Quatre de ses ro…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions