Titre
In haar naam
Auteur
Lisa Gardner
Traducteur
Els Franci-Ekeler
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Catch me
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2014
461 p.
ISBN
9789023482185 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Charlene Grant vreest voor haar leven. Ze ontvlucht het platteland waar iedereen elkaar kent en vestigt zich in de grootstad Boston. Ze schaft een vuurwapen aan, neemt boks- en schietlessen en ze houdt zich ver van computers en iPhones. Nu moet ze alleen de Bostonse politie nog overtuigen. Ze zoekt contact met brigadier D.D. Warren, een workaholic die net terug is uit zwangerschapsverlof en een baby heeft die slecht slaapt. D.D. is geïntrigeerd door Charlenes verhaal. Charlenes beste vriendinnen zijn één en twee jaar voordien vermoord, beiden op 21 januari. Puur toeval, zegt zowel de politie als de FBI, want er is geen aanwijsbaar verband tussen de twee moorden. En zolang Charlene niet bedreigd of gestalkt wordt, kan D.D. niet veel doen. Bovendien moet ze een seriemoordenaar opsporen die het op pedofielen heeft gemunt. De twee zaken raken echter steeds meer met elkaar verweven en naarmate D.D. zich in de psyche van de moordenaar verdiept, wordt Charlene een mogelijke verdachte. Wat is…Lire la suite
De jonge Charlene Grant is ervan overtuigd dat ze over vier dagen vermoord zal worden, op dezelfde datum als haar twee vriendinnen die achtereenvolgens de afgelopen twee jaar in hun huis gewurgd zijn, zonder dat de dader gepakt is. Ze benadert de vrouwelijke rechercheur D.D Warren die op dat moment belast is met de moord op twee pedofielen. Warren twijfelt aan Charlene's verhaal en ziet haar als verdachte. Na de proloog die onthutst en intrigeert, volgen de hoofdstukken die in wisselend perspectief geschreven zijn. Halverwege deze nieuwe Warren-thriller, waarin ook andere personages uit de politiewereld terugkeren, is het duidelijk wie het op Charlene gemunt heeft. Toch weet de populaire, Amerikaanse auteur de spanning tot het eind vol te houden door de manier van haar onderzoek en het verband te leggen tussen de andere moorden. De prettige stijl, de persoonlijke beslommeringen van de kordate rechercheur die lucht en humor in de dramatische verwikkelingen brengen, en de beschrijving v…Lire la suite

À propos de Lisa Gardner

Lisa Gardner, née en 1972, est une auteure américaine de romans policiers. Elle publie également sous le pseudonyme d’Alicia Scott.

Biographie

Lisa Gardner grandit à Hillsboro en Oregon. En 1993, elle obtient un diplôme en relations internationales à l'université de Pennsylvanie. Elle travaille comme consultante dans un cabinet d'audit en 1998 quand elle décide de se lancer dans l'écriture de romans policiers.

Elle est l’auteure de trois séries : D. D. Warren, une commandant de la criminelle du Boston Police Department ; FBI Profiler où, parmi les personnages récurrents, on retrouve les profileurs Pierce Quincy et sa fille Kimberly Quincy, aidés par Rainie Conner, ancienne policière devenue enquêtrice privée ; et Tessa Leoni, ancienne subordonnée de D. D. Warren désormais détective privée.

Quatre de ses ro…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions