Livre
Néerlandais

Als je me ziet

Lisa Gardner (auteur), Els Franci-Ekeler (traducteur)
Titre
Als je me ziet
Auteur
Lisa Gardner
Traducteur
Els Franci-Ekeler
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
When you see me
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2021
431 p.
ISBN
9789403108414 (paperback) 9789403178714 (paperback, ISBN sticker)

Commentaires

In de meer dan twintig thrillers van de Amerikaanse auteur (1956) treden de detectives Kimberly van de FBI en D.D. Warren van de politie in Boston vaker op. Ze komen weer bij elkaar in een dorp boven Boston, waar de skeletresten van diverse vermoorde meisjes zijn gevonden. Flora, een getraumatiseerd slachtoffer van een kidnapper en moordenaar, helpt met haar vriend, een computeranalist, als ervaringsdeskundige mee. In het op het oog vriendelijke toeristendorp ontdekken ze nog een gemarteld meisje in het bedrijf van de burgemeester en op het darknet gaat de beerput helemaal open. Geschreven vanuit het wisselende perspectief van de vier vrouwen komen hun karakters en de achtergronden goed in beeld. Een soepel en vaardig geschreven thriller, waarin de spanning prima opgevoerd wordt. De enkele horrormomenten die ingebouwd zijn, waren hiervoor niet nodig. De beschrijving van de personages, de dorpssamenleving en de natuur zijn levendig en filmisch.

De oplossing begint bij het dienstmeisje

De belangrijkste getuige kan spreken noch schrijven in Als je me ziet.

Het is een beetje een ongeregeld zooitje dat naar de Appalachian Trail in Georgia wordt gestuurd nadat hikers het bot van een dijbeen hebben gevonden. Een FBI-agent, een IT-specialist met een obsessie voor seriemoordenaars, een overwerkte rechercheur uit Boston en Flora Dane, getraumatiseerd slachtoffer van een ontvoering.

Dane is de enige die ooit ontsnapt is aan de seriemoordenaar Jacob Ness. Hij is dood maar misschien heeft het bot iets met zijn zaak te maken? Niemand verwacht er veel van. Het lijkt vooral een plezierreisje te worden naar het lome platteland.

Centraal in het slaperige stadje staat de villa van de burgemeester, met schommelstoelen op de fraaie veranda waar ze vriendelijk worden ontvangen. De groep begint onraad te ruiken als het dienstmeisje van de burgemeester zich vreemd gedraagt. Het kind kan niet praten en lijkt doodsbang. Tijdens de zoektocht door de bergen naar botten die bij het dijbeen horen, wordt het ene lijk na het andere gevonden.

Lire la suite

À propos de Lisa Gardner

Lisa Gardner, née en 1972, est une auteure américaine de romans policiers. Elle publie également sous le pseudonyme d’Alicia Scott.

Biographie

Lisa Gardner grandit à Hillsboro en Oregon. En 1993, elle obtient un diplôme en relations internationales à l'université de Pennsylvanie. Elle travaille comme consultante dans un cabinet d'audit en 1998 quand elle décide de se lancer dans l'écriture de romans policiers.

Elle est l’auteure de trois séries : D. D. Warren, une commandant de la criminelle du Boston Police Department ; FBI Profiler où, parmi les personnages récurrents, on retrouve les profileurs Pierce Quincy et sa fille Kimberly Quincy, aidés par Rainie Conner, ancienne policière devenue enquêtrice privée ; et Tessa Leoni, ancienne subordonnée de D. D. Warren désormais détective privée.

Quatre de ses ro…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions