Een geadopteerde jongen gaat op zoek naar zijn zus. Als zijn pleegouders worden vermoord is hij de hoofdverdachte en wordt de jacht op hem geopend.
Titre
Achter je / Lisa Gardner ; vertaald door Els Franci
Auteur
Lisa Gardner
Traducteur
Els Franci-Ekeler
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Right behind you
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2018
430 p.
ISBN
9789403106908 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Achter je

Eerste zin. Ooit was ik deel van een gezin.

Acht jaar geleden vermoordde Telly, zelf nog een kind, zijn verslaafde ouders om het leven van zijn zusje Sharlah te redden. Zo luidt de officiële versie. Telly en Sharlah hebben elkaar sindsdien niet meer gezien.

FBI-profilers Pierce Quincy en Rainie Conner hebben de nu 13-jarige Sharlah onder hun hoede genomen. Ze hecht zich maar moeilijk, nog altijd geplaagd door nachtmerries over de moorden. Tot de pleegouders van Telly vermoord worden teruggevonden en hij na een schietpartij in een tankstation als dader wordt gefilmd. Quincy en Rainie vrezen dat de jongen echt is ontketend, terwijl Sharlah stiekem met hem contact zoekt. Tijdens de ingewikkelde klopjacht blijkt dat Telly’s keurige pleegouders al lang een gevaarlijk spel speelden.

Lisa Gardner heeft een bijzonder talent voor beschadigde mensen: haar politiemensen en verdachten hebben allemaal een kwetsbare jeugd achter de rug of zijn door hun confrontatie met het kwade – een bijna tastbare entiteit…Lire la suite

Een jongeman schiet twee mensen dood in een tankstation. Ook een echtpaar blijkt te zijn doodgeschoten. Camerabeelden laten zien dat de zeventienjarige Telly hierachter zit. Hij heeft acht jaar daarvoor zijn ouders gedood, om het leven van zichzelf en zijn jongere zusje te redden. Na de moorden vlucht hij en gaat de politie met man en macht naar hem op zoek. Een spannende klopjacht volgt waarin Telly’s zusje Sharlah en haar pleegouders, de beroemde profilers Pierce Quincy en Rainie Conner, een grote rol spelen. In deze intrigerende en intelligent opgezette thriller speelt Lisa Gardner met de verwachtingen van de lezer. Grappig detail is dat ze haar lezers de kans gaf een - of hun eigen - naam op te geven als personage voor dit boek. Ook mochten die kiezen welke speurders de hoofdrol kregen. Resultaat is een sterke, uitstekende en spannende thriller, waarin spanning ontstaat door vanuit verschillende perspectieven te vertellen en af en toe een kruimeltje waarheid te tonen. Tot op het l…Lire la suite

À propos de Lisa Gardner

Lisa Gardner, née en 1972, est une auteure américaine de romans policiers. Elle publie également sous le pseudonyme d’Alicia Scott.

Biographie

Lisa Gardner grandit à Hillsboro en Oregon. En 1993, elle obtient un diplôme en relations internationales à l'université de Pennsylvanie. Elle travaille comme consultante dans un cabinet d'audit en 1998 quand elle décide de se lancer dans l'écriture de romans policiers.

Elle est l’auteure de trois séries : D. D. Warren, une commandant de la criminelle du Boston Police Department ; FBI Profiler où, parmi les personnages récurrents, on retrouve les profileurs Pierce Quincy et sa fille Kimberly Quincy, aidés par Rainie Conner, ancienne policière devenue enquêtrice privée ; et Tessa Leoni, ancienne subordonnée de D. D. Warren désormais détective privée.

Quatre de ses ro…En lire plus sur Wikipedia