Door een toevallige samenloop van omstandigheden neemt een avontuurlijke vrouw de plaats in van haar zorgzame en ingetogen tweelingzuster.
Extra subject
tweelingen
Titre
De stunt van haar leven
Auteur
Julie Cohen
Traducteur
Mechteld Jansen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Getting away with it
Édition
1
Éditeur
Utrecht: De Kern, 2011
430 p.
ISBN
9789032513023 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Met veel relativerende humor vertelt Julie Cohen in De stunt van haar leven het verhaal van Liza, een jonge dertiger en de helft van een tweeling. Ze lijkt sprekend op haar zus, uiterlijk dan toch, want qua karakter konden ze niet méér verschillen. Terwijl haar zus Lee braaf in het Engelse dorp Stoneguard bleef en zorgt voor hun moeder en het bedrijf van hun moeder (een roomijsfabriek), is Liza naar de Verenigde Staten gevlucht en komt daar aan de kost als stuntvrouw. Op de eerste bladzijden krijgen we een idee van haar leven: ze is one of the guys, heeft een aanbidder en is vooral bezig met te overleven en zich te amuseren. Dat laatste vraagt een hoop drank, drugs en one night stands. Ze beseft dat ze eenzaam en een tikkeltje verbitterd is. Na weer een wilde nacht, rijdt ze een dure sportwagen en zichzelf in de prak. Dat is het einde van haar carrière: niemand wil nog met haar werken. Ze zit bijna aan de grond en besluit een bezoek te brengen aan haar moeder en z…Lire la suite
De eeneïige tweeling Liza en Lee lijkt uiterlijk als twee druppels op elkaar, maar innerlijk zijn ze totaal verschillend. Lee is perfect, Liza de rebel. Al jong trekt Liza dan ook de wijde wereld in en bouwt een succesvolle carrière op als stuntvrouw in Hollywood. Maar als ze haar baan en bijna haar leven verliest en noodgedwongen terugkeert naar haar geboortedorp in Engeland, blijkt haar perfecte tweelingzus er vandoor te zijn en hun moeder (die Alzheimer heeft), de familie-ijsfabriek en haar knappe vriend onbeheerd achter te hebben gelaten. Ze vraagt Liza haar plaats in te nemen. Iedereen, behalve hun moeder, gelooft dat ze Lee is, maar hoe lang houdt Liza het vol om haar moeder te verzorgen, de fabriek te beheren, de vriend van haar zus aan het lijntje te houden en de rol van haar zus te spelen? En wat is er met Lee aan de hand? Een met vaart en veel inlevingsvermogen geschreven geestig, romantisch verhaal, onderhoudend en met meer inhoud dan de doorsnee chicklitroman. Hoofdpersoon…Lire la suite

À propos de Julie Cohen

Julie Cohen est une réalisatrice et documentariste américaine. Elle réalise avec Betsy West le documentaire RBG sur Ruth Bader Ginsburg, sorti en 2018.

Biographie

Julie Cohen est diplômée de l’Université de Colgate, de l'École de droit de Yale et de l’Université Columbia. Elle a une double formation en droit et en journalisme.

Julie Cohen est productrice au sein de NBC News pendant neuf ans. Dans les années 1990, elle produit l’émission hebdomadaire Supreme Court Watch de Court TV.

Elle rencontre une première fois la juge Ruth Bader Ginsburg sur le tournage du documentaire The Sturgeon Queens, un magasin de poisson fumé du Lower East Side en prise avec la justice.

En 2015, avec Betsy West, elle décide de faire un documentaire sur Ruth Bader Ginsburg, juge à la cour suprême. En 2016, les deux réalisatrices la suivent dans diverses réunions, d…En lire plus sur Wikipedia