Livre
Néerlandais
Leeuwinnen zijn dol op mannetjes met lange donkere manen! Verteld wordt hoe leeuwen leven, hoe ze jagen en hun leefgebied bewaken. Met veel kleurenfoto's van leeuwen in actie en ook van dichtbij. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.
Sujet
Leeuwen
Titre
Leeuwen / tekst en foto's Christine en Michel Denis-Huot ; vert. Eef Gratama
Auteur
Christine Denis-Huot Michel Denis-Huot
Traducteur
Eef Gratama
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les lions
Édition
1
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2013
65 p. : ill.
ISBN
9789025754761 (hardback)

Commentaires

Smaakvolle grote uitgave in de serie ‘Beest in beeld’*, met meer dan tachtig kleurenfoto’s, waaronder panoramische foto’s (over twee pagina’s), close-ups (snuit, ogen), actiefoto’s (spelende welpen) en jachtfoto’s (leeuw met een jonge antilope in zijn bek). Onderwerpen in het boek zijn achtereenvolgens de bouw van een leeuw, familieleven, welpen, jagen en het bewaken van het territorium. De laatste pagina’s gaan over de relatie tussen leeuw en mens. Niet alleen de foto’s en de vormgeving zijn goed verzorgd, ook aan de tekst is aandacht besteed. Met zinnetjes als ‘Moet je die kop eens zien!’ en ‘Probeer maar eens in je eentje een kudde zebra’s aan te vallen’ spreekt de auteur kinderen direct aan. Soms is de informatie verpakt in een spannend verhaaltje: ‘Plotseling wordt de rust verstoord. De twee mannetjes van de groep rennen weg. Wat is er aan de hand?’. De korte tekstblokken in grote letter op een lichte achtergrond zijn goed leesbaar. Voor minder geoefende lezers zijn sommige zinne…Lire la suite

Leeuwen

De foto op de kaft straalt de kracht en majestueusheid uit van de koning der dieren: de leeuw. De grote heldere foto’s (veelal in close-up) in dit documentatieboek zijn erg sprekend en roepen de sfeer van de Afrikaanse savanne op. De eigenschappen van de leeuwen en hun gedrag  in de leewenfamilies worden helder toegelicht. Er zijn vijf hoofdstukken o.a. over uiterlijk, familie, jacht, die op hun beurt in subthema's van een dubbele pagina zijn opgedeeld. Die kregen telkens een gevatte titel, zoals 'Vriendinnen voor het leven', 'Drinken bij mama of tante' of 'Winnen of weggaan'. De informatie is interessant, het is boeiend verteld en de soms indrukwekkende foto's dragen bij tot een beter begrip van het dier. De lay-out zit goed: overzichtelijk, met kleine tekstblokken die toch voldoende informatie bevatten. Prettig om te doorbladeren, de foto's te bekijken en af en toe een stukje te lezen.

À propos de Christine Denis-Huot

Christine Denis-Huot (née en 1954) est une photographe animalière française réputée pour son travail dans l'Est africain. De formation initiale d'ingénieur en informatique, elle a rencontré Michel Denis-Huot lors d'un voyage de photographe amateur en Tanzanie. Elle s'est ensuite professionnalisée complètement.

Toutes leurs photos sont systématiquement signées de leurs deux noms et ils refusent soigneusement de désigner celui des deux qui a tiré une image spécifique. Christine a aussi une importante activité de commercialisation de leur travail commun.

Publications

  • Christine Denis-Huot et Michel Denis-Huot (trad. de l'italien), L'Art d'être lion, Paris, Gründ, mars …En lire plus sur Wikipedia