Livre
Néerlandais

Het geheugen van Babel

Christelle Dabos (auteur), Eef Gratama (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Ophelia reist af naar de Ark van Babel op zoek naar de waarheid en haar echtgenoot Thorn. Maar mysterieuze ongelukken en vijandige studenten lijken haar zoektocht tegen te werken. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Het geheugen van Babel
Auteur
Christelle Dabos
Traducteur
Eef Gratama
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
La mémoire de Babel
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
501 p.
ISBN
9789024587261 (hardback)

Commentaires

Het is bijna drie jaar sinds Thorn is ontsnapt en Ophelia van de Pool werd weggestuurd. Wanneer Archibald verschijnt komt Ophelia gelijk in actie. Met een valse identiteit reist ze naar de ark van Babel in de hoop daar meer over de waarheid te ontdekken. Wie is de Ander, waar is God, en nog belangrijker: waar is Thorn? De fantasievolle reis van Ophelia zet zich voort, door bloeirijke tuinen, langs oude monumenten en door stoffige archieven. Ophelia krijgt het zwaar voor haar kiezen in dit derde deel van de reeks dat zich vooral op een school afspeelt. Ze wordt vernederd, gepest, gechanteerd en genegeerd. Maar er sprankelt hoop. Pakkend geschreven (omvangrijk) verhaal waarin de spanning van de eerdere boeken een nieuw hoogtepunt bereikt, met een einde dat je laat smachten naar deel 4. Met nieuwe ontdekkingen en onthullingen, bijzondere personages en die onbereikbare liefde. Stevige uitgave met groen leeslint, voorin een kaart van de windrozen en een lijst van de arken. Van de tetralogi…Lire la suite

À propos de Christelle Dabos

CC BY-SA 4.0 - Image by Publicity photo

Christelle Dabos, née en 1980 en France, est une autrice française de fantasy. Elle est également administratrice de la plate-forme d'écriture Plume d'Argent.

Biographie

Originaire de la Côte d'Azur, Christelle Dabos grandit à Nice dans une famille de musiciens, professeurs au conservatoire : sa mère est harpiste, son père clarinettiste. Son frère est professeur de philosophie.

Elle compose ses premières histoires sur les bancs de la faculté, puis rejoint Plume d'Argent, une communauté d'auteurs sur Internet. Elle suit une formation de bibliothécaire avant de se consacrer à l'écriture. Depuis 2005, elle vit et travaille à proximité de La Louvière en Belgique.

Carrière littéraire

Christelle Da…En lire plus sur Wikipedia