De ijzige verloofde

Christelle Dabos (auteur), Eef Gratama (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Ophelia woont met haar familie op de zwevende ark Anima. Ze leidt een rustig leven, ondanks haar bijzondere gaven waardoor ze door spiegels kan reizen en de geschiedenis van voorwerpen kan lezen. Als ze wordt uitgehuwelijkt aan Thorn van de Drakenclan belandt ze in een gevaarlijk politiek steekspel. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
De ijzige verloofde
Auteur
Christelle Dabos
Traducteur
Eef Gratama
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les fiancés de l'hiver
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, © 2020
522 p.
ISBN
9789024587223 (hardback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Ophelia woont samen met haar familie op de zwevende ark Anima. Een ark is een wereld in het universum, een soort van stad. Ophelia is onhandig, slim en een beetje saai. Haar gave om met haar handen voorwerpen te 'lezen' en terug te gaan in de geschiedenis, is, evenals het kunnen reizen via spiegels, een opmerkelijk talent. Ze pakt alle voorwerpen het liefst met handschoenen. Ze kan van elk object de geschiedenis lezen en achterhalen van wie het is geweest. Tot ze onverwacht wordt uitgehuwelijkt aan Thorn, een introvert lid van de drakenclan, leidt ze een rustig leventje. Op de ijzige ark Pool komt ze terecht in een politiek steekspel dat voor alle arken, maar vooral voor haar thuis Anima, ernstige gevolgen heeft. De soepele schrijfstijl geeft de lezer direct toegang tot deze markante fantasywereld. Scherpe, herkenbare karakters, humor en avontuur. Met onverwachte wendingen in het scenario. De oorspronkelijke Franstalige, succesvolle young adultserie serie bestaat uit vier delen die in…Lire la suite

De ijzige verloofde

Dit is het eerste deel van een 4-delige Young Adultreeks van de Franse auteur Christelle Dabos. In Frankrijk zijn haar boeken regelrechte bestsellers. Ook in andere landen worden de boeken warm onthaald. In Duitsland werd De ijzige verloofde genomineerd voor de Deutscher Jugendliteraturpreis. Deel 2 “De vermisten van Maneschijn” verschijnt eind januari ’21 in het Nederlands.In dit eerste deel leer je een nieuw universum kennen waar families in arken wonen en reizen met luchtschepen. Ophelia heeft speciale gaven: ze kan door spiegels reizen en ze kan met haar handen de geschiedenis van voorwerpen lezen. Ze woont op de ark Anima. Tot ze onverwacht wordt uitgehuwelijkt aan Thorn, een invloedrijk lid van de Drakenclan die woont op De Pool. Ze komt terecht in een totaal vreemde wereld, en merkt hoe verschillend de families en arken zijn. Ophelia gaat op onderzoek uit, en merkt dat ze maar een pion is in een groter spel. En dat niet enkel haar eigen leven, maa…Lire la suite

À propos de Christelle Dabos

CC BY-SA 4.0 - Image by Publicity photo

Christelle Dabos, née en 1980 en France, est une autrice française de fantasy. Elle est également administratrice de la plate-forme d'écriture Plume d'Argent.

Biographie

Originaire de la Côte d'Azur, Christelle Dabos grandit à Nice dans une famille de musiciens, professeurs au conservatoire : sa mère est harpiste, son père clarinettiste. Son frère est professeur de philosophie.

Elle compose ses premières histoires sur les bancs de la faculté, puis rejoint Plume d'Argent, une communauté d'auteurs sur Internet. Elle suit une formation de bibliothécaire avant de se consacrer à l'écriture. Depuis 2005, elle vit et travaille à proximité de La Louvière en Belgique.

Carrière littéraire

Christelle Dabos commence à écrire les premi…En lire plus sur Wikipedia