Verlangen naar verbinding : er echt bij horen en de moed om alleen te staan

Brené Brown (auteur)

Verlangen naar verbinding : er echt bij horen en de moed om alleen te staan

Brené Brown heeft wereldwijd een gesprek op gang gebracht over de onderwerpen die zin geven aan ons leven: moed, kwetsbaarheid, liefde, verbondenheid, schaamte en empathie. In haar nieuwe boek herdefinieert Brené Brown wat het betekent om er werkelijk bij te horen in een tijd van toenemende polarisatie: het vereist dat we volledig in onszelf geloven en alleen durven te staan wanneer dat nodig is.<
Titre
Verlangen naar verbinding : er echt bij horen en de moed om alleen te staan
Auteur
Brené Brown
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Braving the wilderness : the quest for true belonging and the courage to stand alone
Éditeur
Utrecht: Lev., © 2018
207 p. : ill.
ISBN
9789400509689 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Dit boek gaat over het verlangen om ergens echt bij te horen, maar tegelijkertijd ook over het hebben van de moed om grenzen aan te geven. Verbondenheid is een groot goed in een wereld waarin velen zich eenzaam en angstig voelen. Mannen, vrouwen en kinderen vermijden of pantseren zich tegen lastige, pijnlijke situaties maar hierdoor vermindert het gevoel ergens bij te horen. De bestsellerauteur beschrijft het belang van het trotseren van 'de wildernis' met 'een sterke rug, een zachte voorkant en een wild hart'. Ook noemt ze het beleven van collectieve pijn en vreugde als een bron van saamhorigheid. Het boek omvat vele persoonlijke voorbeelden, citaten van beroemdheden en wetenschappers, als ook verwijzingen naar online media. Er worden veel typisch Amerikaanse situaties beschreven. Dit maakt het boek minder aantrekkelijk voor de Nederlandse markt. Het verhaal is beschouwend van aard, heeft een spirituele inslag en is weinig praktisch georiënteerd. De schrijfster is als hoogleraar en o…Lire la suite

À propos de Brené Brown

CC BY 2.0 - Image by Dell Inc.

Brené Brown, née le 18 novembre 1965 à San Antonio, au Texas, est travailleuse sociale, chercheuse en sciences humaines et sociales à l'université de Houston et conférencière.

Biographie

Brené Brown est une travailleuse sociale diplômée. Docteure en travail social, diplômée en 2002 à l'Université de Houston, où elle est maintenant chercheuse. Ses recherches portent sur la vulnérabilité, le courage, la valeur ou encore la honte, thèmes sur lesquels elle a publié divers ouvrages.

Elle a également créé sa propre société de conseil, qui aide les organisations à intégrer au sein de leur culture les valeurs qui font naître la créativité et le changement.

Publications

Ouvrages