Livre
Néerlandais

De moed van imperfectie

Brené Brown (auteur), Bonella van Beusekom (traducteur)
Pleidooi voor en beschrijving van het laten varen van perfectionisme en stress en het toelaten van authenticiteit, creativiteit, rust en intuïtie.
Sujet
Levenskunst
Titre
De moed van imperfectie
Auteur
Brené Brown
Traducteur
Bonella van Beusekom
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The gifts of imperfection : let go of who you think you're supposed to be and embrace who you are
Édition
Herziene editie
Éditeur
Utrecht: Lev, 2021
175 p.
ISBN
9789400514218 (paperback)

Commentaires

De schrijfster (auteur van 'De kracht van kwetsbaarheid', 2013) is professor in Houston en deed onderzoek naar kwetsbaarheid en schaamte. Na een persoonlijke crisis ('inzinking/spiritueel ontwaken') in 2007, richt ze zich op wat er nodig is om bezield te kunnen leven. Op persoonlijke, luchtige en humoristische wijze beschrijft ze het belang van het volledig ervaren van je zachte en kwetsbare kanten, vanuit het gevoel dat je de moeite waard bent. Aan de hand van tien wegwijzers wordt de lezer aangemoedigd om de vaardigheden moed, compassie en verbondenheid in de praktijk te brengen. Woorden als 'authenticiteit' en 'compassie' worden eerst gedefinieerd om vervolgens dieper in te gaan op het begrip liefde en het belang van praten over schaamte, angst en kwetsbaarheid. De wegwijzers worden geïllustreerd met verhalen, definities, citaten en ideeën. Aan bod komt het laten varen van perfectionisme en stress en het toelaten van authenticiteit, creativiteit, rust en intuïtie. Op zorgvuldige wi…Lire la suite

À propos de Brené Brown

CC BY 2.0 - Image by Dell Inc.

Brené Brown, née le 18 novembre 1965 à San Antonio, au Texas, est travailleuse sociale, chercheuse en sciences humaines et sociales à l'université de Houston et conférencière.

Biographie

Brené Brown est une travailleuse sociale diplômée. Docteure en travail social, diplômée en 2002 à l'Université de Houston, où elle est maintenant chercheuse. Ses recherches portent sur la vulnérabilité, le courage, la valeur ou encore la honte, thèmes sur lesquels elle a publié divers ouvrages.

Elle a également créé sa propre société de conseil, qui aide les organisations à intégrer au sein de leur culture les valeurs qui font naître la créativité et le changement.

Publications

Ouvrages