Auteurs die woonachtig zijn of waren in Bocholt, geven we onder de rubriek "VIB'S" (very important Bocholter schrijftalenten) graag een forum.

Daniël Depireux (°31-05-1958), voormalig inwoner van Leopoldsburg, woont sinds 1 maart 2020 in Bocholt.

In 1993 verscheen zijn eerste roman, ”Afspraak op L’ Alpe d’Huez”  en in 2012 zijn tweede "Geuren in mijn geheugen gegrift".

Sinds1980 publiceert hij zijn gedichten vooral via literaire tijdschriften en thematische verzamelbundels. Dichtbundels van zijn hand:

“Daniël schreef zijn eerste gedichten al op zijn 16de, geïnspireerd door zijn toenmalige leraar Nederlands. De uitgave van twee romans en vier dichtbundels is er het gevolg van. Bij zijn vorige dichtbundel, die in 2018 verscheen, vond ik het heel fijn dat hij beroep op mij deed voor wat extra feedback. Meer en meer genoten we ervan om samen te schrijven. Hier is een hecht “samen-gedichten-schrijven” uitgegroeid.” (zo zegt Anne Verbanck over Daniël Depireux)

"Het verrassingseffect schuilt in het wolkenpatroon, steeds op weg naar onbekende bestemmingen, bevrijd van klein-menselijke zorgen met oog voor voor wat er werkelijk toe doet."

Dichtbundel "Dichter bij de wolken" kan besteld worden via Uitgeverij Het Punt.

Dichterbijdewolken