Boek
Nederlands

Het schrift van Perle

Timothée De Fombelle (auteur), Eef Gratama (vertaler)
+1
Het schrift van Perle
×
Het schrift van Perle Het schrift van Perle
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Ooit was Joshua Perle een prins in een sprookjesrijk. Nu leeft hij als een aangenomen zoon, verbannen naar het Parijs van de jaren dertig. Zal hij ooit de weg terugvinden naar zijn geliefde? Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Parijs, Jaren 30, Liefde
Titel
Het schrift van Perle
Auteur
Timothée De Fombelle
Vertaler
Eef Gratama
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le livre de Perle
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2016
263 p.
ISBN
9789045119175 (paperback)

Besprekingen

Prins Iliån leefde in het geheim in een sprookjesrijk om te voorkomen dat zijn broer hem zou vermoorden. Hij wordt verliefd op de fee Oliå, maar wordt verbannen naar het Parijs van de jaren dertig in onze wereld, zonder te weten hoe hij terug moet komen. Oliå reist hem achterna, maar moet zich houden aan de voorwaarde dat ze elkaar in deze wereld nooit echt ontmoeten. Lange tijd bestaat de plot uit twee bijna losstaande verhalen. De ene brengt de voorgeschiedenis in de sprookjeswereld met een zekere spanning en vaart, terwijl de andere het leven van Iliån brengt, die al snel door het leven gaat als Joshua Perle, de aangenomen zoon van een echtpaar met een snoepwinkel. Dat tweede verhaal heeft juist een ingetogen karakter, met veel ruimte om de diepere laag van de personages naar boven te halen. De kracht van het boek ligt in die verschillende verhalen, die uiteindelijk samengebracht worden door een derde verhaallijn, maar daarin moeten jongeren wel tijd en aandacht investeren. Hen wac…Lees verder

Het schrift van Perle

Parijs, 1936. Jacques en Esther Perle hebben een bloeiende familiezaak in spekkies. Het is twee jaar geleden dat ze hun enige zoon Joshua op vijftienjarige leeftijd verloren zijn, wanneer ze een uitgeregende jongen van dezelfde leeftijd die uit het niets lijkt te komen, onder hun hoede nemen. De jongen neemt uiteindelijk de identiteit aan van de gestorven Joshua, maar is eigenlijk prins Ilian, verbannen uit het sprookjesrijk en zo voor altijd gescheiden van zijn geliefde fee Olia. Joshua Ilian Perle neemt achtereenvolgens dienst, wordt krijgsgevangen genomen, ontsnapt en sluit zich aan bij het verzet. De verzetsleider Alexandre wijst hem op de verbeelding als begin van alles, waarachter het leven komt, en dat mensen bewijzen nodig hebben om hier in te geloven. Vanaf dan begint Joshua Ilians queeste naar elk spoor van het sprookjesrijk en verzamelt hij verwoed bewijzen van het bestaan ervan, in de hoop zo uiteindelijk zijn geliefde terug te vinden.

Het is geen evidentie o…Lees verder