Boek
Nederlands

Op café in Vlaanderen : 200 topadressen

+1
Op café in Vlaanderen : 200 topadressen
×
Op café in Vlaanderen : 200 topadressen Op café in Vlaanderen : 200 topadressen

Op café in Vlaanderen : 200 topadressen

Op café met Vlaanderens bekendste Beer Sommelier Een deftige herberg in een statig kasteel, een brouwerscafé in een voormalige dorpsschool of een artistieke kroeg in een heuse kunstgalerij. Een hippe ontmoetingsplaats op een oud binnenschip, een bierwalhalla in een oude kapel of een spookcafé met een interieur vol spinnenwebben en doodskisten... Ze passeren alle de revue in Sofie Vanrafelghems ei
Titel
Op café in Vlaanderen : 200 topadressen
Auteur
Sofie Vanrafelghem
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2017
424 p. : ill.
ISBN
9789401432313 (paperback)

Besprekingen

Onze zuiderburen zijn beroemd om hun veelzijdige bieren, maar ze hebben ook heel wat leuke cafés, proeflokalen en andere uitbaterijen waar je al dit heerlijks kunt proeven. In dit omvangrijke boek in groot vierkant formaat worden 200 topadressen door geheel Vlaanderen gepresenteerd, waaronder vele bierbrouwerijen annex proeflokaal. Naast de vijf provincies West- en Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg doet Brussel ook mee. Het selectiecriterium was de kwaliteit en verscheidenheid van het bieraanbod. Elk adres wordt kort ingeleid met informatie over het speciaalbier ter plekke, adres, openingstijden, enkele bezienswaardigheden in de omgeving plus een paar smakelijke kleurenfoto’s van elk café. Een index op bieren plus een overzichts- en locatiekaart helpen bij het opzoeken van al dit gezelligs en lekkers.

Over Sofie Vanrafelghem

Sofie Vanrafelghem (Brugge, 1982) is een Vlaamse biersommelier, docent bierkennis en schrijfster. Ze is internationaal actief als bierconsultante en werkt voor hotelscholen, brouwerijen en horeca.

Biografie

Sofie Vanrafelghem begon rechten te studeren maar veranderde naar communicatiewetenschappen aan de universiteit van Gent. In 2010 behaalde ze haar master in communicatiewetenschappen. In 2006 volgde ze bij Syntra een cursus wijnsommelier. Later, in 2013, volgde ze bij Syntra een cursus zythologie te Gent. In 2012 startte ze met Sofies World.

Vanrafeghem is ook docent Algemene Bierkennis bij CVO. Daarnaast is ze jurylid op de biercompetities Brussels Beer Challenge sinds 2013, World Beer Cup sinds 2014 en Mondial de la Bière.

Eerbetoon

  • 2014 - Ereridder van de roerstok
  • 2014 - Bierpersoonlijkheid van het jaar
  • 2017 - Beste culinaire Ambassadeur van …Lees verder op Wikipedia