Een gewonde getuige van een moord, gezien vanuit een luchtballon, moet vluchten om haar eigen leven te redden.
Titel
Op de vlucht
Auteur
Sharon Bolton
Vertaler
Anda Witsenburg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dead woman walking
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2019
432 p.
ISBN
9789400511262 (paperback)

Besprekingen

Op de vlucht

Eerste zin. ‘Deze vrouw, die Jessica Lane, had dood moeten zijn.’

Twee zussen maken een ballonvaart. Politierechercheur Jessica is al jaren bezig met mensenhandel, Isabel is op haar achttiende, na een zwangerschap, het klooster ingegaan. Vanuit de lucht zien ze hoe een man op de begane grond een meisje het hoofd inslaat. Daarop beschiet hij de ballon en stort die neer. Alleen Jessica overleeft de crash. Opgejaagd door Patrick Faa, de schutter, wil ze ook uit handen van de politie blijven, want het blijkt dat Faa daar een informant heeft. Jessica is een overlever pur sang met meer geheimen dan je zou vermoeden, maar ook de andere personages zijn niet voor één gat te vangen.

Sharon Bolton kiest in elk boek voor een aparte setting en trekt je vervolgens met al je zintuigen het verhaal in: samen met Jessica loop je op St Cuthbert’s Way te hijgen of vrees je onder een stinkende paardendeken in een auto vol vluchtelingen voor je leven. En Bolton blijft je maar blijft misleiden. Niets menselijks is haar trouwens vreemd, waardo…Lees verder

Vanuit een luchtballon zijn verschillende mensen getuige van een moord op de grond beneden hen. Door toedoen van de moordenaar stort de ballon neer en komen alle inzittenden om het leven. Behalve één persoon, die met haar mobiele telefoon ook nog eens foto’s maakte van de misdaad. Ze beseft dat de moordenaar naar de plek van het ongeluk zal komen om te zien of er overlevenden zijn. Hoewel gewond, weet ze te vluchten. Maar waarom belt ze de politie niet? Uiterst spannende thriller, puntje-stoelwerk. Een verrassende wending die je absoluut niet ziet aankomen. De auteur (1960) heeft wederom een dijk van een verhaal geschreven met een perfecte plot. Past in het rijtje thrillers van Minette Walters, Lisa Gardner en Karen Rose.

Dodelijke ballonvaart

Getuige van moord vindt hulp in een klooster vol gretige amateurspeurders.

Het gezelschap geniet in de vroege morgen volop in het natuurpark van Northumberland. Vanuit de luchtballon hebben ze een prachtig uitzicht op de glooiende heuvels en zilveren riviertjes beneden. Kijk, de vogelaar ziet een visarend. En kijk, daar rent een jong meisje. Dat is wel vreemd. Wat als een pleziertochtje begon, verandert in een paar seconden in een drama. Het arme meisje wordt achtervolgd door een gewapende man en de passagiers in de mand onder de luchtballon zien hoe hij haar met een steen de hersens inslaat. Dan kijkt hij omhoog en richt.

Het duurt even voordat de ballonvaarders doorhebben hoe gevaarlijk hun situatie is. De man schiet eerst de piloot van de luchtballon dood. Een uur later is de ballon neergestort en heeft de man de mensen die het overleefden vermoord. Op één na.

Rechercheur Jessica Lane en haar zus Bella, non uit een naburig klooster, zijn meegegaan om Bella's verjaardag te vieren. De enige overlevende hangt in een boom. De vr…Lees verder