Boek
Nederlands

Tellen

Twee gitaren, zes soldaatjes, tien wippende konijnen en twaalf vriendjes: kun je alle speelgoedfiguren tellen? En kun je het ene gesmolten ijsje vinden tussen al die ijsjes? Vierkant hardkartonnen aanwijsprentenboek met kleurenillustraties in retrostijl. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Tellen, Speelgoed
Titel
Tellen
Auteur
Pieter Gaudesaboos
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2015
[14] p. : ill.
ISBN
9789401424301 (hardback)

Besprekingen

Eén hondje, twee gitaren, drie gevaarlijke krokodillen tot en met twaalf vriendjes: dit vrolijke boekje biedt talloze mogelijkheden. Tellen, aanwijzen, benoemen en zoeken! Vooral de laatste plaat biedt uitdaging met honderden ijsjes, waarbij het even zoeken is naar dat ene gesmolten ijsje. De duidelijke illustraties in warme kleuren en een grafische stijl ogen fris en doen nostalgisch, maar toch tijdloos aan. Ze beginnen en eindigen aan de binnenzijden van het omslag waarop de ijsjes van de laatste plaat prijken. In deze reeks van vier verschenen tegelijkertijd 'Kleuren', 'Dieren' en 'Voertuigen'*. De vierkante uitgave met twee afgeronde hoeken en uitgevoerd in stevig hardkarton, nodigt uit om samen mee bezig te zijn en is goed te hanteren voor peuters vanaf ca. 2 jaar.

Tellen

Met de reeks 'Mijn allerkleinste speelgoedwoordenboek' spreekt Pieter Gaudesaboos de allerkleinsten aan. Maar tegelijk ook de nostalgische volwassenen. Zoals in eerder werk liet hij zich inspireren door speelgoed uit de vorige eeuw: Hamertje Tik bijvoorbeeld of plastic wielrennertjes. Waar hij dan op onnavolgbare wijze mee aan de slag gaat, met allerhande illustratie- en collagetechnieken en vooral het hem kenmerkende oog voor detail. Het resultaat is een bijzonder charmant telboekje, met als uitsmijter een zoekplaat met ontelbaar veel ijsjes en de vraag het gesmolten ijsje te zoeken. Niet te missen, en dat voor nog geen 7 euro.


Over Pieter Gaudesaboos

Pieter Gaudesaboos (Brugge, 9 mei 1979) is een Belgische schrijver en illustrator van kinderboeken.

Leven

Gaudesaboos studeerde vrije grafiek, grafische digitale vormgeving en fotografie in Gent. Hij werkte een jaar deeltijds als leraar bij een kinderatelier en is medeoprichter van Tapis Plein, een productiehuis dat projecten opzet rond actueel en alledaags erfgoed in Brugge en daarbuiten. Sinds 2000 werkt hij als zelfstandig illustrator, auteur en vormgever.

Werk

Gaudesaboos debuteerde in 2003 met Roodlapje, een prentenboek waarin hij een inkijk probeert te geven in het hoofd van een kind. Het boek toont een wandeltocht door verschillende kleine kamers. Pas wanneer alle kamers gezien zijn, wordt beseft dat het meisje zich eenzaam voelt. Met Roodlapje zette hij zich op de kaart als vernieuwende kinderboekenmaker en krijgt er een Boekenpluim voor. Ook is het boek genomineerd voor …Lees verder op Wikipedia