Boek
Nederlands
Verhaal van de in Sierra Leone in erbarmelijke omstandigheden opgegroeide Mabinty Bangura die na haar adoptie door een Amerikaans echtpaar en ondanks racisme en vooroordelen zich als Michaela DePrince een plaats in de balletwereld verovert.
Titel
Ze noemden me duivelskind
Auteur
Michaela DePrince Elaine DePrince
Vertaler
Monique Eggermont
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Taking flight : from war orphan to star ballerina
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2014
221 p., [8] p. pl.
ISBN
9789048820870 (paperback)

Besprekingen

Levensverhaal van ballerina Michaela DePrince (1995). Michaela wordt geboren in het door een bloedige burgeroorlog geteisterde Sierra Leone, ze heet dan Mabinty Bangura. Als gevolg van een aandoening (vitiligo) heeft ze vlekken op haar huid en wordt daarom 'duivelskind' genoemd. Haar vader wordt door rebellen vermoord, haar moeder sterft aan ondervoeding en Mabinty komt in een weeshuis terecht. Na een afschuwelijke periode wordt ze samen met haar beste vriendin door een Amerikaans echtpaar geadopteerd. Haar nieuwe leven als Michaela is niet te vergelijken met het leven dat zij als Mabinty leidde, haar hartenwens wordt vervuld: balletles (in het weeshuis heeft ze op het omslag van een tijdschrift een ballerina gezien, sindsdien wil ze ballerina worden). Ze blijkt een natuurtalent te zijn. Haar gelukkige leven in Amerika kent echter ook nare kanten: Michaela krijgt te maken met alledaags racisme en met vooroordelen in de balletwereld. Toch weet ze met veel doorzettingsvermogen de top te…Lees verder

Over Michaela DePrince

CC BY 3.0 - Foto van/door Video copyright held by See Management. Photographed and directed by Abbey Drucker. Director of photography: Nicholas Strini. Fashion editor: Mary Kate Steinmiller. Hair and makeup: Carolina Dali. Music: "Minute Waltz" performed by Alastair Cameron.

Michaela DePrince (geboren als Mabinty Bangura, 6 januari 1995) is een Sierra Leonees-Amerikaans balletdanseres. Met haar adoptiemoeder, Elaine DePrince, schreef ze het boek Taking Flight: From War Orphan to Star Ballerina.

Geschiedenis

DePrince werd geboren als Mabinty Bangura in een islamitisch gezin. Ze groeide op in een weeshuis in Sierra Leone tijdens de Burgeroorlog. Haar adoptieouders werd later verteld dat haar vader door rebellen was doodgeschoten toen ze drie jaar was, en dat haar moeder kort daarop de hongerdood was gestorven. In het weeshuis kreeg ze weinig te eten, werd ze gepest door de andere kinderen en werd ze betiteld als duivelskind, omdat ze leed aan de huidziekte vitiligo. Toen het weeshuis werd gebombardeerd, vluchtte ze naar een vluchtelingenkamp. In 1999, toen ze vier jaar was, werd ze geadopteerd door Elaine en Charles DePrince uit New Jersey. Het Joodse echtpaar nam haar en een ander mei…Lees verder op Wikipedia