Boek
Nederlands

De dichter

Michael Connelly (auteur), J.J. De Wit (vertaler)
De tweelingbroer van een vermoorde man gaat in het kielzog van de FBI op zoek naar een seriemoordenaar die het gemunt heeft op politiemensen.
Titel
De dichter
Auteur
Michael Connelly
Vertaler
J.J. De Wit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The poet
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2009
420 p.
ISBN
9789022551769 (paperback)

Besprekingen

De dichter is een thriller die grote indruk maakt. Hij handelt over pedofilie en wel op bijzonder schokkende en ingenieuze wijze. Misdaadverslaggever Jack McEvoy raakt geobsedeerd door de bizarre zelfmoord van zijn tweelingbroer Sean, inspecteur bij de afdeling Ernstige Delicten in Denver. Hij gaat op zijn eentje op onderzoek uit en komt zo bij een reeks moorden van politiemannen uit, die door een FBI-team wordt onderzocht. De moorden hebben te maken met een netwerk van gewelddadige pedofielen, dat zich uiteindelijk verder blijkt uit te strekken dan verwacht, met alle dramatische gevolgen vandien.

Michael Connelly toont aan dat afwijkingen van "mensen die op de maan wonen" in alle maatschappelijke geledingen en beroepen kunnen voorkomen en laat zien hoe de verwrongen pijn van deze psychopaten hen voortdrijft. De plot van deze roman is werkelijk adembenemend. Connelly gebruikt bovendien een beeldrijke, maar tegelijkertijd zakelijke stijl die het verhaal een waarheidsgehal…Lees verder
Een misdaadverslaggever komt op het spoor van een bizarre reeks 'zelfmoorden' door rechercheurs die 'toevallig' bezig waren met het oplossen van een kindermoord. Hij weet het zover te krijgen dat hij kan meedoen aan het FBI-onderzoek naar deze zaken. Er zijn veel spannende scènes, een vertroebelende liefdesgeschiedenis en ten slotte drie oplossingen waarvan de laatste pas de echte is. Ondanks diverse onwaarschijnlijkheden en enige niet verklaarde losse einden blijft het boek wel boeien; het is ermee zoals met andere boeken van deze auteur: een heel goed geschreven, uitstekend opgebouwd verhaal met sterke verdeling van de spanning, goed vertaald, prettig leesbaar, zeer onderhoudend. Kleine druk.

Over Michael Connelly

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Michael Connelly (Philadelphia, 21 juli 1956) is een Amerikaanse schrijver van thrillers.

Biografie

Michael Connelly wist al op jonge leeftijd dat hij schrijver wilde worden; hij was een grote fan van de boeken van Raymond Chandler. Hij ging journalistiek studeren aan de universiteit van Florida en koos 'creatief schrijven' als bijvak. Na zijn afstuderen in 1980 werkte hij als misdaadverslaggever bij kranten in Daytona Beach en Fort Lauderdale. In 1986 werd hij genomineerd voor de vermaarde Pulitzer-prijs voor een artikel over een vliegtuigongeluk dat hij samen met twee collega's had geschreven. Door deze nominatie kreeg hij een baan aangeboden als misdaadverslaggever bij de Los Angeles Times, naar eigen zeggen "de meest prestigieuze krant van de Amerikaanse westkust".

Na tien jaar gewerkt te hebben als crime reporter vond Connelly dat hij klaar was voor zijn eerste thriller. The Black Echo was gebasee…Lees verder op Wikipedia