Boek
Nederlands

Geloof & godsdienst in een seculiere samenleving

Jozef De Kesel (auteur)

Geloof & godsdienst in een seculiere samenleving

Het levensgevoel in onze westerse samenleving is zeer seculier geworden. In dit boek probeert kardinaal Jozef De Kesel deze veranderde situatie te begrijpen. De Kerk leeft niet meer in een religieuze en christelijke samenleving. Ze zal zich daarom moeten herbezinnen over haar zending en zich herpositioneren. Over die herpositionering denkt de kardinaal vervolgens theologisch na. Hij wil aantonen d
Titel
Geloof & godsdienst in een seculiere samenleving / kardinaal Jozef De Kesel
Auteur
Jozef De Kesel 1947-
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Geloof en godsdienst in een seculiere samenleving
Uitgever
Antwerpen: Halewijn, 2021
119 p.
ISBN
9789085285885 (hardback)

Over Jozef De Kesel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Philcotof

Jozef De Kesel (Gent, 17 juni 1947) is een Belgisch katholiek geestelijke die sinds eind 2015 de 21e aartsbisschop van Mechelen-Brussel en daarmee tevens de zesde primaat of metropoliet van België. Hij is eveneens kardinaal van de Katholieke Kerk en lid van de Romeinse Curie.

Jeugd en roeping

De Kesel was de zesde in de rij van elf kinderen in het gezin van Albert De Kesel en Gabriëlla Boels. Zowel zijn vader als zijn grootvader, August, waren burgemeester van Adegem, nu een deelgemeente van Maldegem (in Oost-Vlaanderen).

Zijn oom Leo (1903-2001) was hulpbisschop van Gent van 1961 tot 1990. De neef van zijn vader, Daniël Omer, was norbertijn in Averbode en verwierf bekendheid als Nonkel Fons.

De Kesel volgde lagere school in Adegem, nadien de humaniora in het Sint-Vincentiuscollege van Eeklo en vervolgens, vanaf 1965, studeerde hij aan het Sint-Paulusseminarie in Gent en de faculteit filosofie in Leuv…Lees verder op Wikipedia