Boek
Nederlands

Provincie Vlaams-Brabant

Joris Denoo (auteur)
+1
Provincie Vlaams-Brabant
×
Provincie Vlaams-Brabant Provincie Vlaams-Brabant

Provincie Vlaams-Brabant

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De provincie Vlaams-Brabant is de kleinste provincie in België. Hoofdstad is Leuven. Maak kennis met deze provincie en lees over o.a. de cultuur, natuur en geschiedenis. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Vlaams-Brabant
Titel
Provincie Vlaams-Brabant
Auteur
Joris Denoo
Taal
Nederlands
Uitgever
Etten-Leur: Schoolsupport, © 2020
24 p. : ill.
ISBN
9789463417273 (hardback)

Besprekingen

In zeven hoofdstukken lees je van alles over de Belgische provincie Vlaams-Brabant. Het eerste hoofdstuk probeert de lezer nieuwsgierig te maken door het benoemen van de ‘superkracht’ van deze provincie: trekpaarden en vliegtuigen. De andere hoofdstukken gaan in op de topografie (met een duidelijk landkaartje), geschiedenis, natuur, Leuven, wonen en werken en de recreatie. De hoofdstukken verschillen sterk in lengte, van een halve tot drie pagina’s. De teksten zijn pittig qua taalgebruik, ondanks de hulp van de trefwoordenlijst achterin. Ze helemaal doorlezen als 9-jarige is al een prestatie op zich, maar het begrijpen/onthouden van de grote hoeveelheid informatie die gegeven wordt, zal een stap te ver zijn. De informatie in deze stevige uitgave (iets groter dan A5) is vrijwel niet aan actualiteit onderhevig, de inhoud zal niet snel verouderen. Een deel uit de subserie 'België'* binnen de reeks 'Uitgelicht' voor het Documentatiecentrum. De uitgave en reeks zijn bedoeld voor Vlaamse k…Lees verder

Over Joris Denoo

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Lut Vandemeulebroecke

Joris Denoo (Torhout, 6 juli 1953) is een Vlaams germanist, dichter, proza- en toneelschrijver.

Levensloop

Denoo is licentiaat Germaanse filologie. Hij studeerde af aan de Katholieke Universiteit Leuven, met een proefschrift gewijd aan de Nederlandse dichter Sybren Polet. Hij is docent Nederlands aan de Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen Katho, campus Torhout (RENO), sedert midden jaren zeventig. Zijn hoofdberoep situeert zich in de lerarenopleiding waarbij hij zich specialiseert in muzische taalopvoeding, taalbeleid, taalbeschouwing, omgaan met anderstaligen, literatuur, grammatica, spelling en de redactie van het huisblad ‘Renoveren’.

Deze veelzijdige taalkunstenaar publiceert poëzie, verhalen, columns, toneel, essays, educatieve teksten, jeugdboeken en vertalingen.

Hij publiceert ook onder het pseudoniem Bjarne Donderdag

Andere activiteiten