Boek
Engels

Harry Potter and the cursed child. Parts one and two

J.K. Rowling (auteur), John Tiffany (auteur), Jack Thorne (auteur)

Harry Potter and the cursed child. Parts one and two

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De oudste zoon van Harry Potter sluit op Hogwarts vriendschap met Scorpius Malfoy, waarna ze samen een manier bedenken om het verleden te veranderen.
Titel
Harry Potter and the cursed child. Parts one and two / based on an original new story by J.K. Rowling, John Tiffany, Jack Thorne ; play by Jack Thorne
Auteur
J.K. Rowling John Tiffany Jack Thorne
Taal
Engels
Uitgever
London: Little, Brown, 2016
343 p.
Aantekening
The official script of the original West End production : Special rehearsal edition
ISBN
9780751565355 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

Harry Potter is de vader van drie kinderen. Zijn zoon Albus gaat voor het eerst naar Hogwarts, de school voor tovenaars. Geheel onverwacht sluit Albus vriendschap met Scorpius Malfoy. Scorpius is de zoon van Harry’s voormalige vijand Draco en Harry weet niet wat hij ervan moet denken. In de jaren die volgen wordt de band tussen Harry en Albus telkens weer op de proef gesteld. Hun relatie verslechtert wanneer Albus een missie op zich neemt, die verschrikkelijke gevolgen heeft. Het verhaal is geheel in de stijl van de eerder geschreven zeven Harry Potter-boeken. Een heldhaftig karakter speelt de hoofdrol en het belang van vriendschap wordt benadrukt. Ook de luchtige humor is duidelijk aanwezig in ome Rons sullige gestalte en in de dialogen tussen de verschillende karakters. Ondanks dat het verhaal als een toneelstuk is gedrukt, is het gemakkelijk te lezen door subtiele beschrijvingen van de scènes. Het is aan te raden om de andere delen van de serie te lezen vanwege de herkenbare verwij…Lees verder

Over J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia