Boek
Engels

Harry Potter and the chamber of secrets

J.K. Rowling (auteur), Jim Kay (illustrator)

Harry Potter and the chamber of secrets

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De leerlingen van Hogwarts komen in gevaar nadat magische krachten zijn vrijgekomen uit de geheime kamer van de school.
Titel
Harry Potter and the chamber of secrets
Auteur
J.K. Rowling
Illustrator
Jim Kay
Taal
Engels
Uitgever
London: Bloomsbury, 2016 | Andere uitgaves
258 p. : ill.
ISBN
9781408845653 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

Als Harry voor straf op zijn kamer zit, verschijnt ineens Dobby de huiself. Hij waarschuwt Harry dat hij niet naar Hogwarts terug moet gaan, maar Harry luistert niet. Hij wordt door Ron gered bij de Dursleys en samen vliegen ze in de oude, blauwe, vliegende auto van Rons vader naar Hogwarts. Op school blijkt al snel dat dit geen rustig schooljaar zal worden. Er worden aanslagen op leerlingen gepleegd en de ‘geheime kamer’ blijkt geopend te zijn. Harry hoort een vreemde, angstaanjagende stem in de muren van het kasteel, die hem steeds naar de plaats des onheils leidt, waardoor Harry al snel verdacht wordt. Herdruk van dit spannende verhaal, deel 2 in de Harry Potter-serie, in groot formaat, voorzien van prachtige, vaak paginagrote kleurenillustraties. Knap hoe de illustrator de wereld van Harry en de tovenaars een heel nieuw gezicht heeft weten te geven. Hij maakte eerder de geïllustreerde versie van het eerste deel, 'Harry Potter and the philosopher's stone'*. Ook leuk voor Nederlands…Lees verder

Over J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties