Boek
Nederlands

Adiba, de oude heks in de eikenboom

Janneke Schotveld (auteur), Marja Meijer (illustrator)
+1
Adiba, de oude heks in de eikenboom
×
Adiba, de oude heks in de eikenboom Adiba, de oude heks in de eikenboom

Adiba, de oude heks in de eikenboom

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Verhalenbundel over de oude heks Adiba, die boven in de eikenboom op het marktplein woont en iedere lente weer voor reuring in het kleine stadje zorgt. Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Heksen
Titel
Adiba, de oude heks in de eikenboom
Auteur
Janneke Schotveld
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Van Holkema & Warendorf, © 2022
76 p. : ill.
ISBN
9789000385454 (hardback)

Besprekingen

Een verhalenbundel van Janneke Schotveld over de heks Adiba. Boven in de grote eik, midden op het marktplein, woont de oude heks Adiba. Adiba is al minstens honderdtachtig jaar oud. Haar botten kraken en haar rimpels zijn talrijk, maar haar hersens zijn nog zo soepel en speels als die van een jonge poes. Als de lente begint, wordt Adiba wakker en zorgt voor reuring in het kleine stadje. Sneeuwballen gooien in de zomer, op expeditie naar het bos en elke dag een gratis ijsje – voor Adiba zelf dan. Verhalend en met veel humor geschreven. Met vrolijke gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Janneke Schotveld (Lelystad, 1974) is een bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Ze schreef tientallen boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Hotze de Roosprijs en de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Over Janneke Schotveld

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Janneke Schotveld (Lelystad, 3 maart 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In 2018 kwam de film Superjuffie uit, die is geschreven op het in 2011 uitgegeven gelijknamige boek van Schotveld.

Biografie

Na de middelbare school studeerde Schotveld creatieve therapie. Daarna volgde zij een opleiding aan de Pabo. Sinds 2007 schrijft zij kinderboeken. Met haar eerste boek Villa Fien won zij de Hotze de Roosprijs. In 2012 ontving zij van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor haar boek Superjuffie! een Pluim van de kinderjury.

Bibliografie

  • 2007 - Villa Fien
  • 2008 - Zsa Zsa
  • 2009 - Hotel Kindervreugd
  • 2010 - Robbie en Raffi (serie)
  • 2010 - De flat van Fatima
  • 2011 - Het vergeet me nietje
  • 2011 - Superjuffie
  • 2012 - Superjuffie komt in actie!
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties