Dvd
Engels
Titel
Fast & furious 7
Regisseur
James Wan
Componist
Brian Tyler
Acteur
Vin Diesel Paul Walker Dwayne Johnson
Taal
Engels
Parallelle titel
Fast and furious 7
Uitgever
Universal Pictures, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
ca. 131 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Hindi Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Deens, Fins, IJslands, Noors, Portugees, Zweeds, Arabisch, Hindi, Engels voor doven en slechthorenden
EAN
5053083036928

Over James Wan

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

James Wan (Kuching, 26 februari 1977) is een Chinees-Australische producer, filmregisseur en screenwriter van Chinees-Maleisische afkomst.

Wan verhuisde op jonge leeftijd van Maleisië naar het Westen van Australië. Het was zijn droom om horrorfilms te maken. Hij studeerde aan de Royal Melbourne Institute of Technology.

Voordat hij een kaskraker maakte, maakte hij eerst de film Stygian, met Shanon Young. Hiermee won hij de Best Guerrilla Film bij de Melbourne Underground Filmfestival in 2000.

Hij ontmoette Leigh Whannell, met wie hij in 2004 zijn eerste filmsucces, Saw beleefde. Het succes was groter dan verwacht, Saw begon als een low-budgetfilm, die uitgroeide tot een horrorfranchise. Wan stopte na Saw met het maken van vervolgfilms in deze franchise en liet dit over aan Gregg Hoffman. Aan Saw IV werkt hij mee als Executive Producer. In 2007 maakte Wan de horrorfilm Dead Silence en de actie-dramafilm Death Sentence. In…Lees verder op Wikipedia