Boek
Nederlands

Het grote boek van Beer en Egel

Ingrid Schubert (auteur), Dieter Schubert (auteur)
+1
Het grote boek van Beer en Egel
×
Het grote boek van Beer en Egel Het grote boek van Beer en Egel
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundel met vier verhalen over Beer en zijn vriend Egel. Prentenboek met grote aquarellen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Bevat
Onderwerp
Beren, Egels
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Het grote boek van Beer en Egel / Ingrid en Dieter Schubert
Auteur
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2006
[105] p. : ill.
ISBN
90-5637-490-7

Besprekingen

Bundel met vier eerder apart uitgegeven prentenboeken over Beer en zijn vriend Egel. In 'Een gat in mijn emmer'* heeft Beer water nodig om zijn bloemen water te geven, maar heeft slechts een emmer met een gat. Egel brengt uitkomst. In 'Dat komt er nou van...'** besluit Beer op drie verlaten eieren te passen; hij broedt ze uit en leert van Egel hoe hij zijn gansjes moet verzorgen. In 'Samen kunnen we alles'*** verzorgen Beer en Egel een Bever die tijdens de bouw van zijn burcht gewond raakt. En in 'Er kan nog meer bij'**** bouwt Bever een vlot waarop al zijn vrienden een plaatsje kunnen vinden, maar eens is de maat vol. Oogstrelende humoristische aquarellen over telkens twee pagina's laten de lezer de avonturen van de dieren fantasievol meebeleven. De schitterende illustraties in natuurlijke, zachte kleuren brengen de emoties goed in beeld en herbergen nog talloze details, die de jonge lezers niet zullen ontgaan. De duidelijk ondersteunende tekst staat soms in een witte balk, soms in d…Lees verder

Over Ingrid Schubert

Ingrid Schubert (Essen, West-Duitsland, 29 maart 1953) is een schrijfster en illustrator van kinderboeken en prentenboeken uit de Nederlandstalige jeugdliteratuur.

Biografie

Na een opleiding (vrije schilderkunst) aan de kunstacademie van Münster (Duitsland) kreeg ze samen met Dieter Schubert een beurs voor de Rietveld Academie. Naar aanleiding van een opmerking van Piet Klaasse begonnen ze samen aan een prentenboek. Het resultaat werd Er ligt een krokodil onder mijn bed! (1980). Hoewel ze de meeste boeken samen maken, kreeg Dieter Schubert voor het enige boek waar alleen zijn naam opstaat - Monkie (1986) - een Gouden Penseel. Op de vraag wat hun werk typeert zegt Ingrid Schubert: "De subtiele grapjes, als ik dat mag zeggen. Soms moet je drie keer kijken tot je de details ziet die we met heel veel plezier in de tekening gestopt hebben. Maar ook onze nauwkeurigheid."

Bibliografie<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties