Boek
Nederlands

Abracadabra

Ingrid Schubert (auteur), Dieter Schubert (auteur)
+1
Abracadabra
×
Abracadabra Abracadabra
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De dieren van het Duisterbos nemen wraak op de tovenaar die hen allemaal een beetje heeft betoverd. Prentenboek met humoristische tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Dieren, Magie
Titel
Abracadabra
Auteur
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 1996
[28] p. : ill.
ISBN
90-5637-046-4

Besprekingen

Groot formaat prentenboek over de dieren in het Duisterbos die in goede harmonie leven met tovenaar Macrobius. Totdat deze de dieren betovert en staarten, poten, enz. een metamorfose ondergaan. De dieren besluiten de tovenaar te straffen. Vermomd als 'bosheks' jagen enkelen van hen hem zijn kasteel uit en pakken zijn toverstaf af. Hij is zo bang voor de 'bosheks' dat hij de andere dieren om hulp vraagt. In korte zinnen met eenvoudige woorden worden gedachten, gevoelens en gesprekken bondig verwoord. Spannende schrijfstijl. De betrokkenheid wordt nog verhoogd door het gebruikte perspectief binnen de illustraties. De kijker zit als het ware zelf bij de dieren onder het bed van de tovenaar. Spanning en emoties zijn voelbaar binnen de levendige, kleurrijke, gedetailleerde en goed herkenbare illustraties. De tovenaar wordt voornamelijk van achteren afgebeeld. Vrolijke details zoals binnen het huis van de tovenaar en de sokken die hij draagt, zorgen voor een goede tegenhanger voor de grieze…Lees verder

Over Ingrid Schubert

Ingrid Schubert (Essen, West-Duitsland, 29 maart 1953) is een schrijfster en illustrator van kinderboeken en prentenboeken uit de Nederlandstalige jeugdliteratuur.

Biografie

Na een opleiding (vrije schilderkunst) aan de kunstacademie van Münster (Duitsland) kreeg ze samen met Dieter Schubert een beurs voor de Rietveld Academie. Naar aanleiding van een opmerking van Piet Klaasse begonnen ze samen aan een prentenboek. Het resultaat werd Er ligt een krokodil onder mijn bed! (1980). Hoewel ze de meeste boeken samen maken, kreeg Dieter Schubert voor het enige boek waar alleen zijn naam opstaat - Monkie (1986) - een Gouden Penseel. Op de vraag wat hun werk typeert zegt Ingrid Schubert: "De subtiele grapjes, als ik dat mag zeggen. Soms moet je drie keer kijken tot je de details ziet die we met heel veel plezier in de tekening gestopt hebben. Maar ook onze nauwkeurigheid."

Bibliografie<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties