Boek
Nederlands

Puppy Bob lost het op

+1
Puppy Bob lost het op
×
Puppy Bob lost het op Puppy Bob lost het op

Puppy Bob lost het op

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Puppy Bob wordt opgehaald door zijn nieuwe baasjes. Hij krijgt een eigen mand in zijn nieuwe huis en er is veel om mee te spelen. Hij gaat op hondentraining waar hij vrienden maakt en ontdekt dat hij later speurhond wil worden. Prentenboek met illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Honden
Titel
Puppy Bob lost het op
Auteur
Harmen van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789025884246 (hardback)

Besprekingen

Een spannend en grappig avontuur van Top Bob als puppy. Bob wordt opgehaald door zijn nieuwe baasjes en krijgt een eigen mand in zijn nieuwe huis. Er is veel om mee te spelen en het leukste vindt hij het om kuilen te graven en daar iets in te verstoppen. Op de hondentraining maakt hij vrienden voor het leven en ontdekt hij dat hij later speurhond wil worden. In vriendelijke stijl en met humor geschreven. Met veel grappige tekeningen in kleur. Harmen van Straaten (Arnhem, 1961) is een zeer bekende Nederlandse schrijver en illustrator. Hij schreef meer dan zestig boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Over Harmen van Straaten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Harmen van Straaten (Arnhem, 15 september 1958) is een Nederlands auteur en illustrator.

Loopbaan

Van Straaten is sinds 1987 werkzaam als illustrator van kinderboeken en sinds een aantal jaar ook als schrijver. Als illustrator heeft hij samengewerkt met bijvoorbeeld Carry Slee, Jacques Vriens en Fred Diks. Voor zijn illustraties wist Van Straaten in het buitenland ook enkele prijzen in de wacht te slepen, waaronder in 2001 een Gouden Appel op de Biennial of Illustrations Bratislava voor het prentenboek Een opa om nooit te vergeten, geschreven door Bette Westera.

Als schrijver begon Van Straaten door bij zijn illustraties een verhaal te schrijven, en hieruit ontstonden uiteindelijk enkele prentenboeken. Daarna volgden de boeken Wonderland (2005) en de roman Luchtacrobaten (2006).

Familie

Van Straaten komt uit een familie van illustratoren, zijn oom Gerard van St…Lees verder op Wikipedia