Boek
Nederlands

Mag ik eens in je bedje kijken?

+1
Mag ik eens in je bedje kijken?
×
Mag ik eens in je bedje kijken? Mag ik eens in je bedje kijken?

Mag ik eens in je bedje kijken?

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Muisje is supernieuwsgierig en wil alles weten. Vanavond gaat Muisje uitzoeken wat zijn vriendjes doen om goed te slapen. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Slapen gaan
Titel
Mag ik eens in je bedje kijken?
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[28] p.
ISBN
9789044849240 (hardback)

Besprekingen

Dit prentenboek met flapjes gaat over Muisje. Hij is supernieuwsgierig en wil alles weten. Vanavond gaat Muisje uitzoeken wat zijn vriendjes doen om goed te slapen. Vervolgens zijn op iedere pagina verschillende dieren te zien in hun bed. De deken is een flapje. Als je dat openklapt is te zien wat er allemaal in het bed ligt. Bij duifje ligt speelgoed in bed. Aan de binnenkant van het flapje staat ook tekst, de reactie van Muisje op dat wat hij ziet in het bed. Olifant heeft zijn pyjama nog niet aan, dus in zijn bed zijn twee blote billen te zien. Koala springt op zijn bed totdat alle spoken zijn verdwenen, gelukkig blijken er geen spoken in zijn bed te liggen maar zijn het een hemd en twee sokken. Varkentje ligt al met zijn voetbaloutfit in bed en Schaapje leest onder haar deken nog snel een paar boeken. Uiteindelijk vragen de dierenvriendjes wat Muisje zelf doet om goed te slapen. Muisje heeft altijd zijn lievelingspyjama aan en zijn knuffel dicht bij zich. Hij sluit zijn ogen en re…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max