Boek
Nederlands

Reis door de tijd. 8

Geronimo Stilton (auteur), Silvia Bigolin (illustrator), Alessandro Muscillo (illustrator)
Titel
Reis door de tijd. 8
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Silvia Bigolin Alessandro Muscillo Danilo Barozzi
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Viaggio nel tempo 8
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2016
[386] p. : ill.
ISBN
9789085923459 (hardback)

Besprekingen

Achtste kloeke uitgave uit het Geronimo Stilton lees-leer-en-kijk-circus 'Reis door de tijd'*. De tijdmachine van professor Frik staat al klaar. Als je een echte speurneus bent en je nieuwsgierigheid niet kunt bedwingen, stap dan in en beland in een wervelwind van avonturen en verhalen: over het oude Egypte, Griekenland, Napels in 1889, het oude Japan: in dit hoofdstuk lees je o.a. over de samoerai en het onverslaanbare zwaard Katana. De verhalen worden met vaart en aan de hand van tal van animaties verteld (tekstueel & illustratief). De kleurrijke inhoud boeit. De lezer kan niet meer stoppen, wordt het verhaal ingezogen, vergeet de tijd, houdt oplettend zijn spionnenlens** in de gaten, want met dit vernuftige instrument kan hij uitpuzzelen waar de reis heen zal gaan. En als je denkt dat je het boek uit hebt, beland je in een heus uitvinderskatern, vol opdrachten waar je meteen mee aan de slag wilt. Geschiedenis tot avontuur gemaakt. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties