Boek
Nederlands

Reis door de tijd. 6

Geronimo Stilton (auteur), Danilo Barozzi (illustrator), Silvia Bigolin (illustrator)
Titel
Reis door de tijd. 6 / Geronimo Stilton ; ill. Danilo Barozzi, Silvia Bigolin, Alessandro Muscillo ... [et al.]
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Danilo Barozzi Silvia Bigolin Alessandro Muscillo
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Viaggio nel tempo 6
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2014
319, [66] p. : ill.
ISBN
9789085922520 (hardback)

Besprekingen

Het zesde deel uit de serie 'Reis door de tijd' over de populaire Geronimo Stilton, de hoofdredacteur van uitgeverij De Wakkere Muis. Geronimo en zijn familie worden door professor Volt gevraagd te helpen, wanneer blijkt dat een dinosaurus, Helena van Troje, Karel de Grote, Atilla de Hun en Columbus door een vergissing van de tijdmachine De Kosmopoliet in het hier en nu zijn. Samen brengen ze deze personen terug in de tijd. De opbouw is overal dezelfde en kent geen verrassingen. Ook in dit deel veel muizenissige woordgrapjes en een aantrekkelijke lay-out met verschillende lettertypes in diverse kleuren. Tussen de vijf avonturen door zijn pagina’s met wetenswaardigheden over de tijd, kleding en personen die ze bezoeken opgenomen. Achterin aandacht voor de film over dit avontuur die in Rokford zal draaien en tips om zelf een film te maken. Op het aantrekkelijke, glimmende groene omslag hangt Geronimo aan de staart van een paard. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties