Boek
Nederlands

Het toverslot

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
Tijdens een rondleiding door het ondergrondse Middeleeuwen Museum van Rokford, komt Geronimo ineens in een andere tijd terecht. Samen met de Ridders van de Orde van de Salamanders gaat hij op zoek naar de Gouden Gjetmieseost. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Ridders
Titel
Het toverslot
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Giuseppe Facciotto
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Cerrasi eroe per Castel Leggenda
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2019
189 p. : ill.
ISBN
9789085925255 (hardback)

Besprekingen

Geronimo moet alles voorbereiden voor de opening van de ondergrondse resten van de Rokfordse Vesting. Wanneer hij als eerste een rondleiding krijgt onder de grond, is hij opeens in een andere wereld, die van de Ridders van de Orde van de Salamanders. Hij moet op zoek naar de Gouden Gjetmieseost, maar dat is niet zo makkelijk. Hij verdwaalt in een doolhof, en wordt tegengehouden door de knagers. Zal het hem lukken om de juiste kaas te vinden? Wanneer hij weer terug is in de wereld van Opa Wervelwind, kan het echte feest beginnen. Maar zal hij deze keer geridderd worden tot een heuse ridder? Opnieuw een geweldige belevenis van Geronimo de Muis, met kleurige illustraties en paginagrote tekeningen met opdrachtjes. De tekst staat vol met woorden in allerlei kleuren en in verschillende grootte, waardoor het een feest is om te lezen. Een avontuur vol fantasie, spanning en een goede afloop. Voor meer informatie www.geronimostilton.com. Gebonden uitgave in klein handzaam formaat; achterin een …Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties