Boek
Nederlands

De wereld rond met Stilton... Geronimo Stilton!

Geronimo Stilton (auteur), Danilo Barozzi (illustrator), Silvia Bigolin (illustrator)
+1
De wereld rond met Stilton... Geronimo Stilton!
×
De wereld rond met Stilton... Geronimo Stilton! De wereld rond met Stilton... Geronimo Stilton!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Neef Klem heeft Geronimo stiekem ingeschreven voor een race rond de wereld. Samen met Thea en Benjamin bezoeken ze tien landen. Wie wint de wedstrijd? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Reizen
Titel
De wereld rond met Stilton... Geronimo Stilton!
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Danilo Barozzi Silvia Bigolin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Grande Viaggio intorno al Mondo
Uitgever
Mechelen: Baeckens Stilton, 2021
259 p., [28] p. reisdagboek : ill.
ISBN
9789464290417 (hardback)

Besprekingen

De beroemde muis Geronimo (waarvan al vele boeken verschenen zijn) gaat dit keer geheel onverwacht deelnemen aan de ‘Muizenissige race rondje wereld’ van 31 dagen. Hij is door neef Klem stiekem opgegeven voor deelname aan de race en het vertrek is… per direct! Samen met zes andere teams moet Team Stilton (met eigen vervoer) tien bestemmingen bezoeken, diverse opdrachten uitvoeren, recepten en souvenirs meenemen en natuurlijk ook zo snel mogelijk zijn! Veel opdrachten worden pas op het laatste moment via de Enigmawatch (een smartwatch) medegedeeld. Het wordt een groot avontuur binnen Europa, maar ook in Amerika, Australië, China, India en Egypte. En het blijft natuurlijk spannend (tot het laatste moment) welk team zal winnen. De vele illustraties zijn sfeervol en gedetailleerd. Ook zijn er soms zoekplaatjes met een opdracht. De tekst kent humor en wordt verluchtigd met afwijkende lettertypen in andere kleuren. Het lezen en bekijken geeft het gevoel, dat je er zelf bij bent; de teams wo…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties