Boek
Nederlands

De verschrikkelijke sneeuwrat

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (illustrator), Carolina Livio (illustrator)
Geronimo vindt een boodschap van de bekende bergbeklimmer Alpino Hoogstetop. Die heeft de beruchte Verschrikkelijke Sneeuwrat gevonden, maar is in levensgevaar. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Oertijd, Griezels
Titel
De verschrikkelijke sneeuwrat
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Giuseppe Facciotto Carolina Livio Daniele Verzini
Vertaler
Dorette Zwaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
L'abominevole ratto delle nevi
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2016
120 p. : ill.
ISBN
9789085923213 (paperback)

Besprekingen

Als Geronimo Stilstone, de voorvader van de bekende Geronimo Stilton, op weg naar zijn krant door gladheid in de rivier valt, wordt hij gered door oma. Zij vindt op zijn trui een stuk schors met een boodschap van de bekende bergbeklimmer Alpino Hoogstetop. Die heeft de beruchte Verschrikkelijke Sneeuwrat gevonden, maar is in levensgevaar. Dus trekken Geronimo, oma, zus Thea en neef Klem naar de top, waar ze niet alleen de bergbeklimmer vinden, maar ook gevaarlijke avonturen beleven en een uitdaging aangaan. Negende deel van de serie 'Oerknagers'* dat weer een aaneenschakeling is van losse avonturen op weg naar het einddoel, zonder enige opbouw. Het taalgebruik is niet geweldig: men sterft niet gewoon, men sterft uit. Wel grappig zijn vondsten als 'Men hijst zich op de poten' p. 30 en de vergelijking van sneeuwvlokken met kokosnoten (p. 48). Met computergestuurde animatietekeningen in een vlakke stijl. Spanning wordt gesuggereerd met een levendig paginabeeld door gekleurde woorden en u…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties