Boek
Nederlands

De verloren schat van Zi-Wat Zeerat

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (illustrator), Alessandro Costa (illustrator)
Op een dag spoelt er een mysterieuze piraat aan op Muizeneiland: Zi-Wat Zeerat. Hij is op zoek naar een schat. Geronimo besluit hem te helpen. Maar dan blijkt dat ze de gevaarlijke Geheugengrot in moeten. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Oertijd
Titel
De verloren schat van Zi-Wat Zeerat
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Giuseppe Facciotto Alessandro Costa
Vertaler
Dorette Zwaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Mordosauri in mare ... tesoro da salvare!
Parallelle titel
Zi-wat Zeerat op jacht naar de schat
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2015
123 p. : ill.
ISBN
9789085922919 (hardback)

Besprekingen

Achtste verhaal uit de serie 'Oerknagers', dat zich in de prehistorie afspeelt, over Geronimo Stilstone, een van de voorouders van Geronimo Stilton. Op een dag spoelt er een mysterieuze piraat aan op Muizeneiland: Zi-Wat Zeerat. Hij is op zoek naar een waardevolle schat. Geronimo besluit hem te helpen. Maar dan blijkt dat ze de Geheugengrot in moeten, waar duizenden vleermuizen, schorpioenen en sabeltandspinnen. De stijl waarin het verhaal is geschreven en vormgegeven, lijkt op de boeken over Geronimo Stilton: verschillende lettertypes in grootte en vormgeving, woordgrapjes en veel illustraties. Het verhaal wordt nooit echt spannend, omdat het vooral een opsomming is van gebeurtenissen. Naast het verhaal zijn er ook kleurige pagina’s en illustraties opgenomen met informatie over de stad Rotsfort en scènes uit het verhaal. Het omslag toont, in foliedruk, Geronimo sluipend naar de prijs en in de linkerbalk in fluoriscerende foliodruk het woord ‘Oerknagers’. Liefhebbers van Geronimo zull…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties