Strip
Nederlands

De muizenissige musketiers : één voor allen, allen voor Stilton

Geronimo Stilton (scenarist), Federica Salfo (illustrator)
+1
De muizenissige musketiers : één voor allen, allen voor Stilton
×
De muizenissige musketiers : één voor allen, allen voor Stilton De muizenissige musketiers : één voor allen, allen voor Stilton

De muizenissige musketiers : één voor allen, allen voor Stilton

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Frankrijk, 1624. Koning Lodewijk XIII gedraagt zich op zijn kasteel Fontainebleau de laatste tijd wel heel raar ... Zouden de piratenkatten er iets mee te maken kunnen hebben? Geronimo, Klem, Patty, Benjamin en Pandora reizen vermomd als musketiers terug in de tijd om op onderzoek uit te gaan. Een mysterieuze knager die schuilgaat achter een masker van overjarige kaas helpt hen een pootje!
Titel
De muizenissige musketiers : één voor allen, allen voor Stilton
Scenarist
Geronimo Stilton
Illustrator
Federica Salfo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2016
48 p. : ill.
ISBN
9789085923503 (paperback)

Besprekingen

Frankrijk, 1624. Koning Lodewijk XIII gedraagt zich de laatste tijd wel heel vreemd op zijn kasteel Fontainebleau. Zouden de piratenkatten er iets mee te maken hebben? Geronimo, Klem, Patty, Benjamin en Pandora reizen vermomd als musketiers terug in de tijd om op onderzoek uit te gaan. Een mysterieuze knager, die schuilgaat achter een masker van overjarige kaas, helpt hen onverwacht. De personages zijn inmiddels wel bekend bij jonge lezers. Na jeugdboeken zijn er ook strips over deze kaasheld. Getekend in een vrolijke, kleurige, cartoonnetwork-stijl. Door te spelen met de kaders, is er voldoende actie op de pagina's. De tekst in de ballonnen past bij de leeftijd. Een aardige, no-nonsense, humoristische actiestrip voor de jeugd. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'Een muis op de maan' (2015)*.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties