Boek
Nederlands
De lieve, gulle Sara (7 jaar) wordt vanuit India naar een chique kostschool in Londen gestuurd. Dan overlijdt haar vader. Er is geen erfenis voor Sara. Nu moet ze als dienstmeisje op zolder wonen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De kleine prinses
Auteur
Geronimo Stilton
Naar het werk van
Frances Hodgson Burnett
Illustrator
Carla Debernardi Edwyn Nori
Vertaler
Dorette Zwaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
La piccola principessa
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2017
213 p. : ill.
ISBN
9789085923862 (hardback)

Besprekingen

Het 7-jarige muizinnetje Sara Crewe wordt door haar puissant rijke vader vanuit India naar een chique kostschool in Londen gestuurd. Ze krijgt daar alles wat ze hebben wil, maar maakt vooral indruk door haar vriendelijkheid, gulheid en door alle verhalen die ze iedere avond aan de anderen vertelt. Als haar vader onverwacht sterft en ze niets blijkt te erven wordt ze als dienstmeisje naar een zolderkamertje verbannen. Zeer vrije bewerking van het in 1907 onder de dezelfde titel verschenen boek van Frances H. Burnett. Helaas is van de sfeer van de oorspronkelijke uitgave niets overgebleven en rest een wel vlot leesbaar, maar afstandelijk en sentimenteel verhaal van een engelachtige, van goedheid overlopende Sara. Rijk en vol kleur geïllustreerd met tekeningen in de bekende Stilton-stijl en vele decoratieve elementen in zwart-wit. Net als in de vele andere delen van de series wordt veel gebruik gemaakt van lettertypen in allerlei groottes, vormen en kleuren. Iets dat wel uitnodigt tot ve…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties