Boek
Nederlands

De avonturen van Marco Polo

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (illustrator), Barbara Pellizzari (illustrator)
Geronimo Stilton vertelt het verhaal van Marco Polo, hoe hij als jongemuis aan het eind van de 13e eeuw met zijn vader en oom een wereldreis maakte naar China. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De avonturen van Marco Polo
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Giuseppe Facciotto Barbara Pellizzari Alessandro Muscillo
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Le avventure di Marco Polo
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2012
319, [66] p. : ill.
ISBN
9789085921981 (hardback)

Besprekingen

Geronimo Stilton – uitgever van ‘De Wakkere Muis’ – vertelt zijn familie in eigen woorden het ‘muizenissige’ verhaal van Marco Polo. Hoe hij als jongemuis met zijn vader Niccolo en oom Matteo een wereldreis maakte naar China, jarenlang bij keizer Koeblai Khan verbleef en vele avonturen beleefde tijdens zijn reizen naar alle uithoeken van het Chinese keizerrijk. Wederom een spannend, met vaart geschreven verhaal uit de omvangrijke en populaire serie. De tekst is gedrukt in een duidelijke letter met ruime interlinie. Veelvuldig gebruik van typografische accentuering in allerlei kleuren maakt het geheel levendig en aantrekkelijk om te lezen. Extra informatie – in een kleinere letter – vult het verhaal aan. De vele kleurrijke striptekeningen variëren van een enkel tekeningetje tot een dubbele pagina. Het boek sluit af met een verslag van de muizenfamilie over hun eigen reis naar China, verlevendigd met leuke weetjes, spelletjes en recepten. Een getekende landkaart op beide schutbladen gee…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties