Boek
Nederlands

Breekpunt

Elvin Post (auteur)
De vrouw van een toptennisser krijgt bericht van een vrouw die beweert een relatie met haar man te hebben. Kort daarop dringen gewapende overvallers haar huis binnen.
Titel
Breekpunt
Auteur
Elvin Post
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2022
322 p.
ISBN
9789026358050 (paperback)

Besprekingen

Een spannende thriller over sport, familie en liefde. Coach Amy Dudley woont met haar man, toptenniser Steven Dudly, en hun 13-jarige zoon Tim in een groot huis op het platteland. Amy zit niet lekker in haar vel, Steven heeft een enkelblessure en heeft al een tijdje weinig aandacht voor haar, Tim wordt gepest op school, een vreemde vrouw beweert al een halfjaar een relatie met Steven te hebben en dan dringen gewapende overvallers hun huis binnen. In vlotte, nuchtere en lichtvoetige stijl geschreven. Elvin Post (Rotterdam, 1973) is auteur, scenarioschrijver en journalist. Hij schreef meerdere boeken. Hij won eerder de prestigieuze Gouden Strop.

Over Elvin Post

Elvin Post (Rotterdam, 25 november 1973) is een Nederlandse auteur en journalist. In 2004 won hij, als jongste winnaar tot dan toe, de Gouden Strop voor zijn debuut, de misdaadroman Groene vrijdag. Met Roomservice won hij in 2011 de Diamanten Kogel.

Biografie

Post begon zijn carrière na zijn stage bij het literaire agentschap Ralph Vicinanza in Manhattan (New York). Aldaar schreef hij ook recensies van buitenlandse thrillers voor het Algemeen Dagblad. In Manhattan begon hij zelf met het schrijven van boeken.

In 2004 debuteerde Post vervolgens met Groene vrijdag. Hiervoor ontving hij in hetzelfde jaar de Gouden Strop.

In 2006 verscheen Vals beeld, dat ook een nominatie kreeg voor de Gouden Strop. Beide boeken werden tevens genomineerd voor de Belgische thrillerprijs, de Diamanten Kogel. Vals beeld is gebaseerd op een stoutmoedige kunstroof in 1990 waarbij verschillend…Lees verder op Wikipedia