Boek
Nederlands

De vermisten van Maneschijn

Christelle Dabos (auteur), Eef Gratama (vertaler)
+1
De vermisten van Maneschijn
×
De vermisten van Maneschijn De vermisten van Maneschijn
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Ophelia keert terug in De vermisten van Maneschijn, het tweede deel van De spiegelpassante-serie van Christelle Dabos. Na de gebeurtenissen in De ijzige verloofde wil Ophelia niets liever dan een rustig en teruggetrokken bestaan leiden. Maar haar leven op de vijandige ark Pool is meer in gevaar dan ooit… Als verloofde van de afstandelijke en raadselachtige Thorn zijn alle ogen op Ophelia gericht.
Titel
De vermisten van Maneschijn
Auteur
Christelle Dabos
Vertaler
Eef Gratama
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les disparus du Clairdelune
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
579 p.
ISBN
9789024587247 (hardback)

Over Christelle Dabos

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Publicity photo

Christelle Dabos (Côte d'Azur, Frankrijk, 1980) is een Franse schrijfster, die woont en werkt in het Belgische La Louvière.

Biografie

Christelle Dabos groeide op in Nice, in een gezin waar iedereen, behalve zijzelf, muzikant was: haar vader is klarinettist – en tevens assistent-directeur van het conservatorium –, haar moeder harpiste, haar broer pianist en haar zus fluitiste. Zelf probeerde ze zonder succes verschillende opleidingen, vooraleer af te studeren als bibliothecaris. In 2005 trok ze naar België, maar slaagde er niet in om daar met haar diploma werk te vinden.

In de zomer van 2007 begon Dabos te schrijven en maakte een eerste versie van wat later haar debuut zou worden. Vlak daarna kreeg ze echter de diagnose kaakkanker. Tijdens de lange revalidatie (Dabos onderging verschillende zware operaties, waarbij een deel van haar kaak werd verwijderd en chirurgen een bottransplantatie uitvoerden) kon ze bijna niet meer …Lees verder op Wikipedia