Schaduwheer

Cassandra Clare (auteur), Lia Belt (vertaler)
+1
Schaduwheer
×
Schaduwheer Schaduwheer
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Schaduwjager Emma en haar parabatai (zielsverwant) Julian gaan in opdracht van de elfen op zoek naar een seriemoordenaar die mensen en elfen vermoord. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Schaduwheer
Auteur
Cassandra Clare 1973-
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Lord of shadows
Uitgever
Amsterdam: Moon Young Adult, © 2018
700 p.
ISBN
9789048836734 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Emma en Julian houden zielsveel van elkaar. Voor parabatai (zielsverwanten) is dat ten strengste verboden en vervloekt met een toekomst van waanzin en vernietiging. Het machtige Zwarte Boek der Doden kan die vloek misschien opheffen, maar er zijn meer kapers op de kust: de Seelie-koningin en de Onseelie-koning van Elfenland azen erop – elk om verschillende redenen – alsook een groep radicale Schaduwjagers. Emma, Julian en Mark sluiten een verbond met een van hen, maar de tijd dringt en het toverboek is in handen van een herrezen familielid dat het angstvallig bewaakt. Tweede deel van de spannende trilogie ‘De duistere machten’*, waarin verborgen agenda’s en spanningen tussen Schaduwjagers, de Benedenwereld en de elfen leiden tot haatgevoelens, gewelddadige aanvallen en pogingen tot machtsovername. Familie, liefde en magie spelen een hoofdrol. De brandende liefde tussen beide hoofdfiguren en Julians ontroerende zorg voor zijn familie lopen als een rode draad door het verhaal, waarin oo…Lees verder

Over Cassandra Clare

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Judith Lewis Rumelt (Teheran, 27 juli 1973), beter bekend onder haar pseudoniem Cassandra Clare, is een Amerikaans schrijfster, voornamelijk bekend door haar fantasieserie Kronieken van de Onderwereld (The Mortal Instruments) voor jongvolwassenen en haar andere series die zich afspelen in dezelfde wereld.

Biografie

Clare werd geboren in Teheran. Als kind reisde ze vaak, waaronder naar Zwitserland, Engeland en Frankrijk. Clare keerde terug naar Los Angeles in de Verenigde Staten voor de middelbare school (Windward School), waarna ze haar tijd verdeelde tussen Californië en New York, waar ze werkte voor diverse magazines zoals The Hollywood Reporter.

Clare is bevriend met de schrijfster Holly Black, en hun boeken overlappen elkaar soms. Clare noemde soms personages van Black in haar eigen verhalen en omgekeerd.

The Mortal Instruments

In 2…Lees verder op Wikipedia

Suggesties