Boek
Nederlands

De kronieken van Bane

Cassandra Clare (auteur), Sarah Rees Brennan (auteur), Maureen Johnson (auteur)
Bundeling van elf verhalen over de onsterfelijke, ruim achthonderd jaar oude heksenmeester Magnus Bane, die bij veel belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis aanwezig was. Vanaf ca. 15 jaar.
Bevat
Wat er echt gebeurde in Peru De weggelopen koningin Vampiers, scones en Edmund Herondale De middernachtelijke erfgenaam De opkomst van Hotel Dumort De redding van Raphael Santiago De ondergang van Hotel Dumort Wat geef je de schaduwjager die alles al heeft De laatste strijd van het New Yorkse Instituur Het verloop van ware liefde De voicemail van Magnus Bane
Extra onderwerp
VER, Kortverhalen, fantasy, verhalen
Titel
De kronieken van Bane
Auteur
Cassandra Clare 1973- Sarah Rees Brennan Maureen Johnson
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Bane chronicles
Uitgever
Amsterdam: Moon Young Adult, © 2016
512 p.
Aantekening
Spin-off van de reeks Kronieken van de Onderwereld
ISBN
9789048833887 (paperback)

Besprekingen

Magnus Bane is een heksenmeester. Hij is onsterfelijk, ruim achthonderd jaar oud en biseksueel. Magnus beheerst de toverkunsten en verleent tegen betaling magische diensten aan mensen en schaduwjagers. Hij heeft enkele onsterfelijke vrienden en door de eeuwen heen diverse geliefden. De verhalen in deze bundel spelen van de achttiende eeuw tot het huidige tijdperk en zijn veelal gesitueerd in het decor van historische gebeurtenissen, zoals de drooglegging van Amerika. Nadeel hiervan voor de jonge lezer is, dat er soms lastige contextwoorden in de tekst staan. De verhalen bevatten uitgebreide beschrijvingen van de kleding die Magnus draagt en het mist de spanning van de serie: Magnus Bane is een verhaalpersoon die zowel in de serie 'Kronieken van de onderwereld' als in 'De Helse Creaties' voorkomt. Samen met twee bevriende schrijfsters heeft Cassandra Clare een elftal verhalen geschreven over zijn leven. Elk hoofdstuk begint met een fragment uit het verhaal met een korte strip van deze …Lees verder

Over Cassandra Clare

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Judith Lewis Rumelt (Teheran, 27 juli 1973), beter bekend onder haar pseudoniem Cassandra Clare, is een Amerikaans schrijfster, voornamelijk bekend door haar fantasieserie Kronieken van de Onderwereld (The Mortal Instruments) voor jongvolwassenen en haar andere series die zich afspelen in dezelfde wereld.

Biografie

Clare werd geboren in Teheran. Als kind reisde ze vaak, waaronder naar Zwitserland, Engeland en Frankrijk. Clare keerde terug naar Los Angeles in de Verenigde Staten voor de middelbare school (Windward School), waarna ze haar tijd verdeelde tussen Californië en New York, waar ze werkte voor diverse magazines zoals The Hollywood Reporter.

Clare is bevriend met de schrijfster Holly Black, en hun boeken overlappen elkaar soms. Clare noemde soms personages van Black in haar eigen verhalen en omgekeerd.

The Mortal Instruments

In 2…Lees verder op Wikipedia

Suggesties