Boek
Nederlands

Durf te leiden : de kracht van kwetsbaarheid voor moedige leiders

Brené Brown (auteur)
+1
Durf te leiden : de kracht van kwetsbaarheid voor moedige leiders
×
Durf te leiden : de kracht van kwetsbaarheid voor moedige leiders Durf te leiden : de kracht van kwetsbaarheid voor moedige leiders

Durf te leiden : de kracht van kwetsbaarheid voor moedige leiders

Brené Brown heeft de afgelopen twintig jaar onderzoek gedaan naar de emoties en ervaringen die betekenis geven aan ons leven, en werkte de afgelopen zeven jaar nauw samen met leiders en cultuurveranderaars over de hele wereld. Ze ontdekte dat allerlei bedrijfstakken, van kleine start-ups tot Fortune 50-bedrijven, met dezelfde vraag worstelen: ‘Hoe ontwikkelen we moediger leiders en hoe verankeren
Onderwerp
Leidinggeven, Moed
Extra onderwerp
levenskunst, leidinggeven, moed
Titel
Durf te leiden : de kracht van kwetsbaarheid voor moedige leiders
Auteur
Brené Brown
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dare to lead
Uitgever
Utrecht: Lev., © 2019
352 p.
ISBN
9789400511071 (paperback)

Besprekingen

Voor veel mensen zal de auteur Brené Brown geen onbekende zijn. Zij schreef een aantal boeken met als thema moed, kwetsbaarheid, verbondenheid, schaamte en empathie. Al deze onderwerpen komen terug in deze uitgave, maar dan specifiek gericht op leiding geven. Gebaseerd op onderzoek, interviews en persoonlijke ervaringen beschrijft Brown de kracht om vanuit je hart leiding te geven in plaats vanuit je hoofd. Een stijl van leidinggeven die volgens haar de toekomst heeft en past bij de 21ste eeuw. En een stijl van leidinggeven die het meeste resultaat boekt voor welke organisatie dan ook. Medewerkers worden gezien en gehoord en als hun leidinggevende fouten kan toegeven, durven zij het ook. Een gegarandeerde bestseller. Bevat literatuurlijst en register.

Over Brené Brown

CC BY 2.0 - Foto van/door Dell Inc.

Brené Brown is een onderzoekshoogleraar maatschappelijk werk aan de University of Houston in de Amerikaanse staat Texas. Ze is daarnaast auteur van verschillende boeken en blogger. Haar werk is al meermaals in de Amerikaanse media besproken.

Haar onderzoek en boeken gaan over onder meer kwetsbaarheid, moed, schaamte en sociale verbinding. Browns onderzoek richt zich op authentiek leiderschap en oprechtheid in families, op scholen en in organisaties. Ze leverde een TEDx-voordracht in 2010 die met 35 miljoen views een van de meest bekeken voordrachten ooit is. In 2010 gaf ze ook een tweede TEDx-voordracht, en ze gaf een TED-voordracht in 2012.

Publicaties

  • Brown, B. (2019) Durf te leiden: De kracht van kwetsbaarheid voor moedige leiders. Lev.
  • Brown, B. (2018) Dare to Lead: Brave Work. Tough Conversations. Whole Hearts. New York: Random House.
  • Brown, B. (2018) Verlangen naar verbinding: …Lees verder op Wikipedia